GOD AVSLUTNING: Olav Thon Eiendomsselskap oppnådde et resultat før skatter på 868 millioner kroner i 4. kvartal.
GOD AVSLUTNING: Olav Thon Eiendomsselskap oppnådde et resultat før skatter på 868 millioner kroner i 4. kvartal.

God avslutning på 2017 for Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap hadde en god avslutning på 2017 og oppnådde et resultat før skatter på 868 millioner kroner i 4. kvartal.Resultatet før skatter for hele 2017 ble 4,2 milliarder kroner.

Publisert

– Den gode resultatutviklingen i Olav Thon Eiendomsselskap fortsatte også i 4. kvartal, og 2017 ble et godt år for selskapet. Vi har hatt et overskudd på 4,2 milliarder før skatter, hvorav nesten 2,4 milliarder skyldes økte markedsverdier på eiendomsporteføljen vår og på renteavtalene våre. Selv uten disse store verdiøkningene økte selskapets resultat til ca. 1,8 milliarder kroner, en resultatvekst på hele 19 % fra 2016, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

7 av Norges 8 største kjøpesentre

Olav Thon Eiendomsselskap har i dag 98 kjøpesentre i eie og forvaltning. Markedsposisjonen i det norske kjøpesentermarkedet er solid. I porteføljen inngår blant annet Norges største kjøpesenter, Sandvika Storsenter i Bærum, og totalt 7 av landets 8 største kjøpesentre. Omsetningsveksten fra i fjor vurderes til ca. 2 % på sammenlignbart areal, i overkant av den generelle prisstigningen.

Som en konsekvens av økt konkurranse fra netthandel, er det igangsatt prosjekter for å tilpasse konsernets kjøpesentre til digitaliseringen av varehandelen, og i tillegg videreutvikles tjenestetilbudet på sentrene.

Investeringer og eiendomsprosjekter
Samlede investeringer i 2017 ble 1,8 milliarder kroner, en nedgang fra 4,2 milliarder kroner året før. Det er flere større eiendomsprosjekter under oppføring, men i motsetning til 2016 ble det ikke foretatt noen større eiendomskjøp.

– Flere av våre største kjøpesentre er under utvidelse, og allerede i 2018 vil både Lagunen Storsenter i Bergen, Amfi Moa i Ålesund, Oasen Storsenter i Haugesund og Amfi Steinkjer utvides med betydelig areal. Sentrene vil etter utvidelse få et større utvalg av tjenester, og flere av sentrene vil få et kinotilbud. Første del av byutviklingsprosjektet Vitaminveien 11 ved siden av Storo Storsenter i Oslo vil også ferdigstilles i 2018, sier Sperre.

Fremtidsutsikter

– Vi er godt fornøyd med resultatene i 2017, og utviklingen i norsk økonomi er positiv. Rentene vil holde seg lave, og markedene for næringseiendom vurderes som stabile. Alt i alt skulle forholdene ligge godt til rette for at konsernet skal kunne presentere solide resultater også i tiden fremover, sier Arne B. Sperre.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS