Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Fortsatt vekst i kortbruken

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i januar ble utført 139,8 millioner kortkjøp, en vekst på 2,5 prosent i forhold til januar 2017.

Publisert

Betalingskortene ble benyttet til å handle for 45,3 milliarder kroner; en økning på 2,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, skriver Nets Branch Norway i en pressemelding.

Fredager er ukas store handledag

I en undersøkelse som Kantar TNS har utført for Nets, fremkommer det at 99 prosent av nordmenn sier de nå betaler med kort og at hele 32 prosent benytter kortene mer enn 11 ganger per uke.

Fredag 19. januar var den dagen med mest kortbruk i januar. Denne dagen ble kortene benyttet nesten 6,2 millioner ganger og det ble handlet varer og tjenester for rett i underkant av 2,2 milliarder kroner.

– Statistikken fra januar viser tydelig at fredager er ukas store handledag og trolig den dagen flest benytter kortene sine. Foruten 5. januar ble det for de øvrige fredagene utført mer enn 6 millioner kortkjøp. På samme måte ser det ut som tirsdagene er den ukedagen med færrest kortkjøp, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Tar ut mindre kontanter

– Fra BankAxept-statistikken ser vi flere interessante utviklingstrekk. For det første øker antall kontaktløse korttransaksjoner med 39 prosent den siste måneden. Veksten er godt hjulpet av bankene som nå har utstedt rundt 2 millioner slike kort. Vi ser også en sterk reduksjon i kontantuttak ved varekjøp. I løpet av årets første måned ble tatt ut 873 millioner i kontanter i tilknytning til varekjøpene. Vi har ikke tidligere sett statistikk som viser at nordmenn tok ut mindre enn 1 milliard i løpet av en kalendermåned og dette er vel en god indikasjon på at stadig flere klarer seg godt uten kontanter, sier Frode Riis Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept AS.

Bankkort med BankAxept ble i januar benyttet 120,7 millioner ganger, noe som er omlag 2,1 millioner mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for 36,5 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS