Forretningsområdet kontantsikkerhet har hatt fallende omsetning for StrongPoint, og nå har de solgt seg ut.
Forretningsområdet kontantsikkerhet har hatt fallende omsetning for StrongPoint, og nå har de solgt seg ut.

StrongPoint ut av kontantsikkerhet

StrongPoint kunngjorde rett før jul at de selger forretningsområdet kontantsikkerhet. I stedet vil de fokusere på retailteknologi, særlig in store-operations og e-commerce.

Publisert

Kjøper var Cennox Ltd, men også andre aktører viste interesse.

Jacob Tveraabak
Jacob Tveraabak

StrongPoints kontantsikkerhet har 60 ansatte i Norge, Sverige, Frankrike, Belgia og Russland. Virksomheten ble startet i 1995 og kjøpt av StrongPoint i 2008.

Oppgjøret for salget anslås til på 77 millioner kroner (7,3 MEUR), med en bokført gevinst på 4,3 MEUR. Oppgjøret består av noe kontanter, men hovedsakelig earn-out i årene 2021-2023.

Forretningsområdet har hatt fallende omsetning og inntjening for StrongPoint de senere årene. I 2016 var omsetningen for forretningsområdet 214 millioner, men den var falt til 123,5 millioner i 2019.

StrongPoints CEO Jacob Tveraabak uttaler i en pressemelding:

– Vi har vekstambisjoner og fokus innen retailteknologi-segmentet, spesielt rettet mot in store-operations og e-commerce. Kontantsikkerhetsvirksomheten skiller seg veldig ut både med tanke på kunder, marked og forretningsmodell. Fokus betyr også å prioritere ned områder som ikke er kjernevirksomhet, og kontantsikkerhets-forretningen fortjener eiere som fokuserer på den virksomheten.

Powered by Labrador CMS