– For meg er det greit å kunne betale med klokken overalt der det er snakk om småbeløp, slik som i kantinen på skolen og på Starbucks, sier Siren Bjorøy (15 år).
– For meg er det greit å kunne betale med klokken overalt der det er snakk om småbeløp, slik som i kantinen på skolen og på Starbucks, sier Siren Bjorøy (15 år).

Åpner for betaling med treningsklokker

Sparebanken Vest-kunder får nå muligheten til å betale med treningsklokker fra Fitbit og Garmin.

Publisert

Nå kan man betale med klokken – på joggeturen, på badeland og på Starbucks, skriver Sparebanken Vest i en pressemelding. Klokkebetaling kan benyttes på alle betalingssteder som har kontaktløs betaling.

Dette blir mulig i alle betalingsterminaler med NFC-symbol. Med denne løsningen kan man bare sveipe smartklokken over betalingsterminalen, på samme måte som man gjør med bankkort for kontaktløs betaling.

Harald Bjorøy har vært med å utvikle Sparebanken Vest sin betalingsløsning for treningsklokker fra Fitbit og Garmin. Han opplever at det har vært mange fordeler med at både han selv og datteren Siren har vært testbrukere i nærmere et halvt år.

– Ungdom har sine egne brukermønstre når det gjelder betaling. Jeg har blitt oppmerksom på mange situasjoner der klokkebetaling har fordeler for ungdom gjennom at Siren har fått lov til å teste dette, sier Harald Bjorøy.

Treningsklokker først ute

Generelt er klokkebetaling gunstig i alle situasjoner der du vil ha minst mulig å dra på, og ønsker å legge kortholderen og muligens også mobiltelefon igjen hjemme. Derfor er det ikke tilfeldig at de første smartklokkene som også fungerer som betalingsløsning, er nettopp treningsklokker fra Fitbit og Garmin. Med denne løsningen kan du nemlig ta en kaffe på vei hjem fra joggeturen, samtidig som du sjekker dagens treningsresultater.

Smartklokkene benytter seg av Near Field Communication (NFC)-teknologi for å kunne brukes som betalingsløsning. Dette er den samme teknologien som gjør det mulig å betale kontaktløst også med bankkort, det vil si at du kan sveipe kortet over terminalen heller enn å sette inn kortet. Når du betaler med klokken slipper du å taste kode, til og med for større beløp, i motsetning til når du betaler kontaktløst med kort, der beløp over kr. 200 krever at du bruker kode.

Du benytter en brukervennlig registringsmeny for ditt Sparebanken Vest-kort, som du registrerer i den aktuelle mobilappen for klokken, enten det er i Fitbit Pay eller i Garmin Pay. Når du har registrert kortene dine i Fitbit eller Garmin-appen på mobilen, så er det bare å synkronisere med klokken, og alt er klart til bruk.

Utmerket for rask betaling

I tillegg til treningsturer, så fungerer klokkebetalingen utmerket i alle situasjoner der du ønsker en rask betaling, vil unngå kø, eller om du ikke vil rote i lommene dine etter betalingskort.

– På cafébesøk eller på bar er en typisk situasjon der klokkebetaling gir en forenkling. Jeg var på bar sammen med en gjeng nylig. På stedet var det bare noen av betalingsterminalene som var klare for kontaktløs betaling og klokkebetaling. Betjeningen fant raskt ut at det greieste var å sørge for at de nyeste terminalene befant seg i nærheten av vårt selskap. Enkelt for oss, enkelt for stedet, sier Harald Bjorøy.

– Flyplasser er et annet sted der klokkebetaling er uovertruffent. Når du har en del å bære på, så er det suverent å ha betalingsløsningen tilgjengelig over håndleddet, legger han til.

Haralds smartklokke er dessuten vanntett, i likhet med de fleste modellene. Betalingsklokken har derfor også blitt testet ut på et badeland i Hellas, et typisk sted der man ikke ønsker å drasse på kort. Datteren Siren har testet klokkebetaling på kantinen på ungdomsskolen, et sted der hun ellers leverer fra seg mobilen med betalingskortet mens hun er på skolen.

– For meg er det greit å kunne betale med klokken overalt der det er snakk om småbeløp, slik som i kantinen på skolen og på Starbucks, sier Siren Bjorøy (15 år).

Sikker teknologi

Sikkerheten ved klokkebetaling er ivaretatt gjennom en teknologi kalt tokenisering. Dette er en modernisert kortteknologi som er sikrere og gir større muligheter for innovasjon og fremtidsrettede betalinger. Tokenisering tillater betalinger uten å avsløre kortnummer eller kontonummer. I stedet genereres det et nummer «token» som gjelder for den enheten som kortet er tilknyttet.

Forretningsutvikler Anne-Grethe Øvreås i Sparebanken Vest er glad for at banken nå kan tilby betaling med treningsklokker fra Fitbit og Garmin.

– Kontaktløs betaling blir mer og mer vanlig, og det er ekstra hyggelig at vi nå kan tilby enklere og raskere betaling med klokken. Denne lanseringen er en del av vår digitale satsing. Vi jobber stadig med å forbedre og forenkle brukeropplevelsen på våre tjenester. Klokkebetaling er både enkelt og sikkert, understreker Anne-Grethe Øvreås.

Powered by Labrador CMS