Etter drøyt fem års drift ble Rørosrypan AS slått konkurs.
Etter drøyt fem års drift ble Rørosrypan AS slått konkurs.

Rørosrypan konkurs – Covid-19 medvirkende årsak

– Det er for tidlig å konkludere på årsakene til konkursen i Rørosrypan AS, men det er liten tvil om at smitteverntiltakene i forbindelse med Covid-19 har vært en medvirkende årsak.

Av Odd Henrik Vanebo

Det opplyser bostyrer Stein Knut Tonning til Retailmagasinet.

Sør-Trøndelag tingrett åpnet onsdag konkurs i Rørosrypan AS. Bakgrunnen var oppbudsbegjæring fra selskapet. Stein Knut Tonning er oppnevnt som bostyrer. Rørosrypan AS drev klesbutikk i Kjerkgata i Røros sentrum.

– Så langt bostyrer erfarer, har selskapet en gjeld på ca. 700.000 kroner, hvorav ca. 430.000 er til selskapets bankforbindelse Haltdalen Sparebank. Bankens engasjement er sikret med pant i selskapets varelager og driftstilbehør, sier Tonning til Retailmagasinet.

Styreleder har opplyst at selskapets aktiva, som i hovedsak er varelager og driftstilbehør, har en verdi på i underkant av ca. 400.000 kroner.

– Er det noen mulighet for gjenåpning etter at konkursbehandlingen er avsluttet?

– Det er for tidlig å konkludere på om driften blir videreført, svarer bostyreren til Retailmagasinet.

Trendbutikk

Butikkens profil? Ifølge egenpresentasjonen på roroshandel.no: "Rørosrypan AS er liten butikk i Kjerkgata, midt i hjertet av Bergstaden Røros, som har solgt klær og tilbehør til damen med sans for det lille ekstra: Klesbutikkene for de som er opptatt av trender, kvalitet, og opplevelse".

Bedriften, som feiret femårsjubileum i oktober i fjor, hadde tre ansatte ved konkursen.

Rørosrypan AS hadde en omsetning på 1,33 mill. kroner i 2018, med et driftsresultat 41.000 kroner og negativ egenkapital. Det er ikke er levert regnskap for 2019 eller 2020 til Brønnøysundregistrene.

Første skiftesamling blir 18. mars.

Powered by Labrador CMS