Helt siden Matsentralens oppstart i 2013 har selskaper som ASKO, Unil og Matbørsen levert overskuddsmat til Matsentralen. (Foto: Monica Løvdahl)

I dag åpner Matsentralen Bergen

Skal redusere matsvinnet i regionen.

Publisert

Matsentralen ble etablert i Oslo i 2013, med NorgesGruppen som en av initiativtakerne. Helt siden oppstarten har selskaper som ASKO, Unil og Matbørsen, alle eid av NorgesGruppen, levert overskuddsmat til Matsentralen.

Effektiv redistribuering av overskuddsmat

Fra Matsentralen blir disse varene sendt videre til virksomheter som tilbyr måltider til trengende blant annet i gatemiljøet.

– Matsentralen har vist seg å være et effektivt system for å redistribuere overskuddsmat fra matindustrien til veldedige formål. Når Matsentralen Bergen nå åpnes, øker man kapasiteten på landsbasis og bidrar til mindre matsvinn, sier konsernsjef Runar Hollevik i NorgesGruppen i en pressemelding.

Skal redusere matsvinn med 50 prosent

NorgesGruppen skal redusere matsvinn i egen drift med 25 prosent innen 2020, og 50 prosent innen 2025 sammenlignet med tall fra 2015. NorgesGruppen jobber på mange områder for å nå disse målene. Nedprising av produkter som er i ferd med å gå ut på dato er et virkemiddel, og donasjon direkte til veldedige organisasjoner er et annet.

Etter hvert som regionale matsentraler har blitt etablert, har NorgesGruppen sett behov for en kunnskapsbank og en koordinerende enhet. Foreningen Matsentralen Norge ble derfor stiftet 8. november.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

 

 

Powered by Labrador CMS