Glade vinnere av Årets Kjøpesenter 2016: Jekta Storsenter. (Foto: NCSC)

Disse er nominert til Årets Kjøpesenter 2017

I fjor vant Jekta Storsenter. Se hvem som kan vinne i år.

Publisert

Juryen har bestemt at sentrene City Nord, CC Hamar og Fornebu S skal konkurrere om tittelen Årets Kjøpesenter 2017. Prisen deles ut under Kjøpesenterkonferansen på Clarion Hotel Energy i Stavanger 19. oktober 2017.

Kandidatene er vurdert på områdene intern og ekstern markedsføring, organisering og drift samt arkitektur, senterutvikling og miljø. Kriteriet er at senteret på ett eller flere av disse områdene skal ha gjort noe som er enestående og nyskapende de siste 12 måneder, eller som er gjort på en mer fremragende måte enn andre, skriver Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) i en pressemelding.

De tre kandidatene er nominert på følgende grunnlag:

City Nord

Regionssenteret City Nord ligger i Bodø og er etter siste utbygging blitt Nord-Norges største kjøpesenter. Senteret er i god vekst og har en meget sterk posisjon i markedet. Gjennom kreativ og innovativ markedsføring har senteret oppnådd svært god utnyttelse av markedsmidlene. City Nord har gjort seg bemerket med sitt serviceteam, et sosialt engasjement hvor personer som er i arbeidstrening bistår butikkene og senteret i daglige gjøremål. Senteret har også tatt initiativ til arrangementet «Vårlyst», et samarbeid med Bodø sentrum om en felles handels- og opplevelseshelg i Bodø.

CC Hamar

CC Hamar ble etablert i 2014 og har som mål å bidra til å ta tilbake Hamars posisjon som innlandets handelshovedstad. Senteret gjør seg bemerket gjennom tiltalende arkitektur, innvendige kvaliteter og et mangfoldig tilbud. Senteret har et godt utvalg lokale butikker man ikke finner noe annet sted. Man har valgt gode driftsmessige løsninger, blant annet på varemottak og avfallshåndtering. CC Hamar skiller seg også ut ved å ha varelevering i bakkant til alle butikker, gjennom egne serviceganger på senteret.

Fornebu S

Fornebu S er verdens første kjøpesenter som har oppnådd miljøklassifiseringen BREEAM Outstanding, og har høstet stor oppmerksomhet både hjemme og ute. Klassifiseringen innebærer at det er stilt strenge krav til blant annet materialvalg, energibruk, inneklima og søppelhåndtering. Senteret ble etablert i 2014, og har befestet seg som lokalsenter på Fornebu. Til tross for sterk konkurranse opplever senteret god vekst, og handelslekkasjen er redusert. Senteret er lyst og luftig, har gode materialvalg og en gjennomført arkitektur. Fornebu S scorer også svært godt på kundetilfredshet.

Prisen deles ut i år for 24. gang og årets vinner blir automatisk nominert til NCSCs konkurranse "Årets Nordiske Kjøpesenter".

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Prisen Årets Kjøpesenter deles hvert år ut av Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) til den fremste representanten for moderne norsk kjøpesenterdrift.

Årets jury har bestått av:

  • Jomar Asbøll - (juryformann) DNB Eiendom
  • Laila Myrvang - Jekta Storsenter (Årets Kjøpesenter 2016)
  • Jo Bjørnstad- KICKS
  • Nils Tveit - Arkitektkontoret Nils Tveit AS
  • Odd Gisholt - Handelshøyskolen BI

Tidligere vinnere av prisen:

City Syd -Trondheim (1993), Sandvika Storsenter - Bærum (1994), Meyer-Senteret - Mo i Rana (1995), Galleriet Bergen (1996), Ski Storsenter (1997), Trondheim Torg (1998), Strømmen Storsenter (1999), Byporten Shopping - Oslo (2000) Amanda Storsenter - Haugesund (2001), Oslo City (2002), Amfi Narvik (2003), CC Vest – Oslo (2004), Sartor Senter - Bergen (2005), CC Gjøvik (2006), (2007*), Herkules - Skien (2008), Oslo City (2009), Sandvika Storsenter (2010), AMFI Alta (2011), Storo Storsenter (2012), Gulskogen (2013), Vestkanten (2014), Strømmen Storsenter (2015) og Jekta Storsenter (2016).

* I 2008 ble det besluttet å omdefinere prisen til å gjelde for inneværende år. 2007 er derfor hoppet over.

Powered by Labrador CMS