Match ble kåret til Årets Butikkjede i 2016 (Foto: NCSC)

Se hvem som er nominert til Årets Butikkjede 2017

I fjor ble Match kåret til Årets Butikkjede. Nå er de nominerte til Årets Butikkjede 2017 klare.

Publisert

Juryen for «Årets Butikkjede 2017» har nominert Kid Interiør, Apotek 1 og Mester Grønn til den prestisjefylte prisen som deles ut under Kjøpesenterkonferansen i Stavanger 19. oktober.

Utmerkelsen gis hvert år ut av Nordic Council of Shopping Centers Norge til den butikkjeden som i løpet av de siste tolv månedene oppleves som kjøpesentrenes mest attraktive samarbeidspartner, og som har gitt kjøpesenterkunden den beste handleopplevelsen i året som har gått.

Årets tre nominerte er plukket ut fra et utvalg butikkjeder i Norge, hvor bransjefolk fra hele landet etter en omfattende uttaksrunde og en poenggivende runde, har hatt anledning til å stemme frem de beste. En undersøkelse fra et bredt utvalg av senterledere blir tatt med i vurderingen. De 10 kjedene som har fått flest stemmer og poeng har hatt anledning til å gi ytterligere informasjon om kjeden før de blir vurdert av en fagjury som nominerer 3 kandidater. Prisen deles ut i år for 24. gang.

Kandidatene er vurdert på områdene omsetningsutvikling, service, deltakelse på sentrenes aktiviteter, servicenivå, butikkutforming, fornyelse, markedsføring, og konsept. Kriteriet for å vinne er at kjeden bestå av minst fem butikker, må være landsdekkende (representert minimum i to landsdeler) og ha vært i drift i Norge i minimum to driftsår. Kjeden skal ha omsetningsøkning for den vurderte perioden samt vise til positivt resultatregnskap.

De tre butikkjedene er nominert på følgende grunnlag:

Kid Interiør

Kid Interiør har som landsdekkende kjede bygd en enestående merkekjennskap og har en ledende posisjon på «top of mind» knyttet til interiør. Kjeden har i dag 137 butikker og 885 ansatte. Kjeden har stort fokus på fornyelse av eksisterende butikker og har pusset opp og implementert sitt nye konsept i 75% av butikkene.

Kid Interiør har også en tydelig og god markedsføringsstrategi med fokus på trafikkskapende aktiviteter og kampanjer. De scorer høyt på bruk av sosiale medier og sin OmniChannel-strategi der nett og fysisk butikk er en integrert del av kundeopplevelsen. De lanserte i 2016 «hent i butikk» - konseptet som er positivt for omsetning i butikk og på kjøpesenteret, og har en godt fungerende kundeklubb med 770 000 medlemmer.

Kjeden har, gjennom stort fokus på konsept- og produktutvikling, effektiv markedsføring, trening av ansatte og økt service til kundene, oppnådd en omsetningsøkning i 2016 på 5,9 %. Intern snuoperasjon har gitt gode resultater for kjeden i et tøft marked, og kjeden drives nå med en sunn og god økonomi.

Juryen legger vekt på kjedens fornyelse og markedsføringsstrategi samt fokus på opplæring og trafikkskapende aktiviteter som gjør Kid Interiør til en viktig kjede og leietaker i svært mange av kjøpesentrene i Norge.

Apotek 1

Apotek 1 har etablert en meget effektiv kjededrift og kan vise til solide resultat- og omsetningsøkninger år etter år. Apotek 1 er Norges ledende apotekkjede med 3 000 ansatte og over 350 apotek. Mer enn 100 av disse er etablert i kjøpesentre og kjeden prioriterer høyt både oppgradering og etablering av nye kjøpesenterapotek, da de ser at disse apotekene har en større snitthandel enn øvrige. Kjeden har et fleksibelt konsept og kan tilpasse utforming, innredning og sortiment til de ulike markeders og gårdeieres krav.

Apotek 1 gjennomfører salgsmodelleringer og kontinuerlige markedsundersøkelser for å få innsikt i hva som påvirker salget. Kjedens pay off er ”vår kunnskap – din trygghet”. Kjeden har en tydelig omnikanalstrategi hvor det til enhver kampanje jobbes ut en mediemix tilpasset budskap, kanal, kunde og kundereise. Alle kampanjene er sentralstyrt og gjennomføres i det enkelte apotek ihht en definert plan. Apotek 1 har 12 399 følgere på Facebook.

Kjeden investerer mye i opplæring, og har et meget bra lederprogram for å utvikle gode ledere i organisasjonen. Gjennom Apotek 1 kjedeskole får alle ansatte i kjeden den beste opplæring innen salg, kundeservice, kampanjegjennomføring, produkt- og fag kompetanse.

Juryen legger vekt på kjedens tilpasningsevne gjennom flere kanaler og solid resultat- og omsetningsøkning over flere år.

Mester Grønn

Mester Grønn har gjennom 34 år i markedet hatt en jevn omsetningsvekst, der kjedens eiere hele tiden har spilt en aktiv rolle i selskapet. Kjedens visjon er å «Skape glede i alle hjem» med friske blomster av høy kvalitet til en lav pris. Kjeden har i disse årene vokst fra 1 til 120 butikker og ca. 1400 ansatte, og ambisjonen er fortsette vekst.

Mester Grønn jobber kontinuerlig med å optimalisere butikkene i forhold til varepresentasjon, kvalitet, arealdisponering, logistikk og arbeidsmiljø. Kjeden har en tydelig omnikanalstrategi med målbevisst jobbing i hele kjeden for å integrere den fysiske butikken og øvrige kanaler i en sømløs kundereise, der butikken fremdeles er den viktigste kanalen for å rekruttere kunder og bygge lojalitet. Alle øvrige kanaler har som oppgave å trekke kunder til butikk.

Kundeklubb og digitale kanaler er sentrale i arbeidet med å øke antall kunder og snitthandel. Kjedens kundeklubb har over 230.000 medlemmer og det øker jevnt. Kjeden har også en økning i trafikk til hjemmesiden på hele 58 % hittil i 2017, og både antall følgere og engasjement på Facebook og Instagram øker jevnt.

I 2015 og 2016 utviklet kjeden et eget e-læringsprogram som pr i dag gir et fullverdig introduksjonsprogram til alle nyansatte. Høst 2016 og vår 2017 ble det også gjennomført et eget lederkurs kalt «trygg i rollen» i samarbeid med Folkeuniversitetet i Drammen. Kjeden har videre i flere år jobbet systematisk for å redusere sykefraværet, og det gir gode resultater.

Juryen legger vekt på kjedens solide drift gjennom mange år, evne til å optimalisere butikkene, miljøfokus og kjøpsutløsende markedsføring gjennom flere kanaler med fokus på å trekke kunder til butikk.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Årets Butikkjede 2017 - Juryen:

Kathrine K. Tilrem, Citycon (juryleder)
Torodd Nymoen, Scala Retail Property
Morten Mørken, Boostcom (sponsor)
Enza Mola Sundbye, Storebrand Asset Management AS
Simen Brekke Olsen, Olav Thon Gruppen
Elisaeth Lohk, Steen & Strøm

Powered by Labrador CMS