Daglig leder Montér Haugesund Tone Hagland Skarstein og regionsdirektør Optimera Ole-Jørgen Moe gleder seg til å kunne ønske kunder velkommen til et større Montér byggevarehus innen et år.

Satser friskt i Haugesund

Et nytt stort byggevarehus vil være på plass i løpet av et år.

Publisert


Nordheim, Avaldsnes, Torvastad, Røyksund, Frakkagjerd og selve Haugesund ligger alle i kjøreavstand på rundt ti minutter eller mindre fra det nye anlegget og det er her hovedvekten av dagens kunder kommer fra. Det er en bedre beliggenhet, både med hensyn til synlighet og tilgjengelighet med bil.

Utvider lokalmiljøet

Daglig leder Tone Hagland Skarstein tror imidlertid at det nye byggevarehuset vil tiltrekke kunder fra hele nærområdet i både Haugesund, Karmøy og Tysvær..

Montér tar som generalist ansvar for å stille med et stort vareutvalg og utvider utebutikken fra 900 til 1.600 kvadratmeter. I tillegg til man en ny stor malingsavdeling, ny stor kjøkkenavdeling, temperert listverksrom og skikkelig utstilling av dører og vinduer. Totalt blir det nye anlegget ca. 3.400 kvm.

– Utebutikken får tak, slik at kundene kan kjøre inn og laste i ly av vær og vind. Det er både komfortabelt og god HMS, sier Skarstein.

Skarstein forteller videre at byggevarehuset vil få et eget listverksrom som er temperert og fuktstyrt. Dermed kan listene hentes i byggevarehuset og monteres direkte uten akklimatisering. - Listverk som hentes fra et kaldt utelager kan trekke seg sammen og vri på seg så det oppstår sjenerende sprekker. Det unngår vi ved lagring i inneklima, sier hun.

Viktig med lokal tilstedeværelse

– På Vestlandet etablerer vi byggevarehus tett på der folk bor så det blir kort reiseavstand. På samme måte som vi nå gjør i Haugesund, har vi allerede satset på Vea, Stord, Bømlo og Odda. Kort reisevei er kostnadsbesparende. Kundene slipper å reise langt og unngår å måtte betale håndverkere for timelange, dyre handleturer, sier regionsdirektør Ole-Jørgen Mo.

Fra regionlageret i Haugesund leverer Montér eier Optimera bestillinger direkte på byggeplass på Karmøy, Tysvær, Haugesund og Sveio påfølgende dag.

Proff ekspertise

For å bedre kunne hjelpe proffkunden i en hektisk hverdag vil nye Montér Haugesund ha en egen proffavdeling som kan gi veiledning og stille med spesialiserte dataverktøy som forenkler proffenes arbeidsdag. Det vil også være mulig med levering av bygningselementer som settes opp på 2-3 dager.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med mer enn 160 utsalgssteder, 1 900 ansatte og over 8 milliarder kroner i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér, Flisekompaniet og Byggi.

Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain, som har 170 000 medarbeidere i 67 land og er Europas største distributør av byggevarer.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS