KIWI Haugsneset (t.v.) og KIWI Fagereng er klare for åpning.
KIWI Haugsneset (t.v.) og KIWI Fagereng er klare for åpning.

KIWI runder 650 butikker

I dag åpner KIWIs største butikk nord for Dovre, KIWI Fagereng i Tromsø. Samtidig ønskes kundene velkommen til nye KIWI Haugsneset i Os.

Publisert

Totalt har KIWI åpnet 33 butikker i 2016, og i dag teller kjeden 650 butikker over hele landet. Ukens to åpninger blir de siste i år.

Milliard-milepæl i nord

– Vi gleder oss veldig til å åpne denne butikken, sier Stein Atle Falck, regionsjef i KIWI Nord-Norge.

Han snakker om KIWI Fagereng, som med sin 2100 kvadratmeter blir den desidert største KIWI-butikken i Nord-Norge.

Butikken i Kvaløyvegen 156 er byens femte KIWI-butikk og blir et flaggskip i regionen. Med på laget har butikksjef Njål Sollied fått med seg 23 medarbeidere.

– KIWI er vekstvinneren i Nord-Norge, og det er vi veldig fornøyd med. Vi har en fantastisk utvikling, understreker Falck.

Den første KIWI-butikken i landsdelen åpnet i 2007, og siden den gang har omsetningen hatt en fantastisk vekst. Fagereng er den 28. butikken i regionen, som i november rundet én milliard i omsetning.

– Det var stort for oss! I 2007, da vi etablerte oss i nord, brukte jeg omtrent all tid på å lete etter nye tomter for butikker. Vi har kommet langt siden det, sier regionsjefen, som lover åpningsfest i tre dager til ende.

– Du kan si at størrelsen på feiringen står til størrelsen på butikken, sier Falck.

Med på festen vil også KIWI-gründer Tor Kirkeng og KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy være.

Tredobling i vest

I oktober 2015 stengte dørene til den tidligere KIWI-butikken på Haugsneset i Os. Nå er den gamle butikken revet, og en splitter ny butikk står klar til å ta imot nye og gamle kunder. Arealet er tredoblet – fra 430 til 1200 kvadratmeter.

Mens antall medarbeidere er økt fra 10 til 14, er butikksjefen fortsatt den samme, nemlig Linn Frøkedal Røen.

– Linn er en fantastisk dyktig butikksjef med lang fartstid i KIWI. Med en så flott butikk og så mange flinke kolleger kommer dette til å bli veldig bra! sier regionsjef Jan Olav Mjøs.

Tradisjonen tro

KIWIs første butikk åpnet i Hokksund torsdag 15. mars 1979 klokken 10, og siden den gang har alle KIWIs butikker åpnet på torsdager klokken 10.

– Tradisjonen tro klipper butikksjefene den grønne snoren når klokken slår 10, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

På åpningsdagen frister begge butikksjefene med frukt, kaffe, kake, konkurranser og, som alltid, lave priser.

KIWI minipris er en av landets mest ekspansive dagligvarekjeder, og i 2015 åpnet vi 38 nye butikker. Vi er Norges største kjede i antall butikker, med 640 butikker over hele landet. I 2015 hadde vi en samlet omsetning på over 30 milliarder kroner. KIWI minipris er med i NorgesGruppen, som er Norges største dagligvaregruppering.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS