Konsernsjef i NorgesGruppen, Tommy Korneliussen, lot seg imponere av butikksjef Hanne Høivik (t.v.) og ass. butikksjef Aferdita Doshlaku fra KIWI Joa.
Konsernsjef i NorgesGruppen, Tommy Korneliussen, lot seg imponere av butikksjef Hanne Høivik (t.v.) og ass. butikksjef Aferdita Doshlaku fra KIWI Joa.

- Å få jobb betyr alt

Aferdita Doshlaku er innvandrer fra Kosovo og assisterende butikksjef på KIWI Joa i Sola. På et seminar om samfunnsvansvar var integrering ett av temaene, og Doshlaku fortalte om viktigheten av å ha en jobb.

Publisert

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug var til stede på konferansen som NorgesGruppen arrangerte.

- Nå har jeg en trygg, fast jobb, bil, hus og jeg er et godt forbilde for mine barn. Jeg er glad for å kunne være med og bidra i samfunnet, sa Doshlaku fra scenen.

For åtte år siden ble hun ansatt, og i dag har KIWI Joa et team på 23 ansatte fra syv forskjellige land. I butikken jobber det også en person med Downs syndrom og en autist.

- En av våre viktigste suksessfaktorer er arbeidsmiljøet og mangfoldet i butikken. Jeg mener at alle fortjener å få en sjanse, uansett bakgrunn eller utfordringer. Jeg tror at det er mange mennesker i Norge som har stort potensial, men aldri får en mulighet til å vise det de kan. Vi må se menneskene, og ikke lete etter hull i CV'er eller dårlige norskkunnskaper, sier butikksjef Hanne Høvik.

Statsråd Listhaug la ikke skjul på at hun hadde lagt merke til KIWIs integreringsarbeid.

- Jeg synes hele dagligvarebransjen er veldig flinke til å drive med integrering, sa hun, og trakk frem prosjektet Internasjonale Drammen, som KIWI er en av initiativtakerne til.

Listhaug fikk også med seg et eksemplar av KIWI-rapporten "Rustet for arbeidslivet", som ble lansert for to uker, da med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie til stede.

KIWI minipris er en av landets mest ekspansive dagligvarekjeder, og i 2015 åpnet de 38 nye butikker. De er Norges største kjede i antall butikker, med 630 butikker over hele landet.

I 2015 hadde kjeden en samlet omsetning på over 30 milliarder kroner.

KIWI minipris er med i NorgesGruppen, Norges største dagligvarekonsern.

KIWI er den yngste av lavpriskjedene.

Powered by Labrador CMS