'Ingen begrensinger for å åpne eller stenge Kitch’n-butikker.’ (Foto: Oslo City)
'Ingen begrensinger for å åpne eller stenge Kitch’n-butikker.’ (Foto: Oslo City)

Kitch’n stenger fire butikker og åpner tre nye

Antallet Kitch’n-butikker krymper, etter at de første nå legges ned. Daglig leder Odd Sverre Arnøy ser for seg at enda flere vil bli lagt ned neste år.

Publisert

Dette ifølge Nettavisen. I intervjuet oppgir han høy husleie og konkurranse fra nett som hovedårsaker til at kjeden nå strammer til etter sterk vekst de siste årene.

Tre Kitch’n stengt

Arnøy, som er daglig leder både i Kitch'n og Tilbords, opplyser at Kitch’n-butikkene på Raufoss, i Jomfrugata i Trondheim og i Verdal allerede er stengt, og at butikken i Tuvensenteret på Notodden følger etter før sommeren. Men noen av nedleggelsene kompenseres ved tre nyåpninger i 2. halvår: én i Stavanger og to i Oslo (Hasle og Frognerveien).

For høye husleier

Arnøy poengterer at selskapet ikke har noen begrensinger for å åpne eller stenge butikker, men gjør det som er lønnsomt. Det som er overordnet, er å få ned kostnadene. Konkret: Husleien er altfor høy mange steder, sier han til Nettavisen.

Kitch'n og Tilbords

Sandnes-baserte Kitch'n hadde 141 butikker i Norge ved utgangen av 2018, samt 15 i Sverige. For ti år siden var det bare 33 butikker totalt.

Kitch’n kjøpte Tilbords-konkursboet i fjor, og har beholdt varemerkenavnet. Som følge av konkursen ble 45 Tilbords-butikker lagt ned, resten drives videre under felles paraply. Fusjon av de to kjedene er uaktuelt.

(Kilde: Nettavisen)

 

Powered by Labrador CMS