Clas Ohlson i lykkelig samarbeid med MatHem. Fra v. Lotta Lyrå, adm.dir. Clas Ohlson, og MatHem-gründerne Karolin og Tomas Kull. (Foto: Press/Clas Ohlson)

Kinnevik går tungt inn i MatHem

Kinnevik AB kunngjorde torsdag at den svenske storinvestoren går inn i MatHem med SEK 0,9 milliarder. MatHem er Sveriges ledende, uavhengige dagligvareforhandler på nett. Før jul 2017 gikk Clas Ohlson inn med SEK 200 millioner, og ble dermed majoritetseier.

Publisert

Kinneviks investering på 900 millioner kroner fordeler seg med 400 millioner som ren kapitaltilførsel og 500 millioner i aksjer. Kinnevik blir dermed største medeier med 38 prosent.

Dagligvare foran transformasjon

Kinnevik skriver i en pressemelding at de ser for seg en bransje som kommer til å gjennomgå mer gjennomgripende endringer de nærmeste ti årene enn de foregående hundre. Den sterkeste trenden er et skifte fra offline til online. Den elektroniske modellen muliggjør betydelige tidsbesparelser ved å fjerne reisetid til og fra butikker, samt tid brukt i butikken. I dag er tiden en knapphetsressurs. (…) Nettbasert mat gir kunden både et bredere og dypere sortiment samt ferskere mat, ettersom antallet mellomledd i verdikjeden reduseres. Den elektroniske forretningsmodellen kan også bidra til å redusere presset på planeten vår ved å kutte avfall gjennom bedre ressursforvaltning og optimalisering av transport, heter det i pressemeldingen.

Clas Ohlson i strategisk samarbeid

Clas Ohlson investerte i desember 2017 over 200 millioner kroner i medeierskap, og ble da hovedaksjonæren til Mathem. Samtidig startet selskapene et strategisk samarbeid.

– Samarbeidet gjør vårt utvalg mer tilgjengelig, uttalte konsernsjef Lotta Lyrå den gang.

Powered by Labrador CMS