‘Jul på Røros’ garanterer god julestemning i hele desember.
‘Jul på Røros’ garanterer god julestemning i hele desember.

Annerledes julemarked på Røros

På grunn av koronaen som setter bom for store folkeansamlinger, blir det i år et annerledes julemarked på Røros. Men julestemning skal det bli så det holder i Bergstaden også i år.

Av Odd Henrik Vanebo

«Forestill deg julepyntede gater, lyden av dombjeller og lukten av juletre, sammen med snøhvite omgivelser midt i den sjarmerende trehusbebyggelsen på Røros. Velkommen til Jul på Røros!»

Lillian Sandnes er arrangementsansvarlig i Visit Røros.
Lillian Sandnes er arrangementsansvarlig i Visit Røros.

Det er Røros julemarkeds velkomsthilsen på hjemmesiden. Men årets julemarked skiller seg ut for tidligere års ‘julemartna’:

– Med nye ‘Jul på Røros’ går vi fra fire dagers julemarked til julestemning en hel måned, det vil si fra 28. november og ut desember, opplyser Lillian Sandnes, arrangementsansvarlig i Visit Røros.

Prosjektlederen opplyser entusiastisk at det blir julekonserter, julehandel, kanefart og stemningsfulle opplevelser midt i en verdensarv kledd i juledrakt.

Tett program

– Ved å gå fra tradisjonelt julemarked til ‘Jul på Røros’ kan vi by på ekte julestemning i samfulle fem uker, fremholder Sandnes og lister opp:

• snø og vinter og sparkføre. • varm, vennlig og ekte julenostalgi. • nisser, sang og musikk i gatene. • sjarmerende nisjebutikker og trivelig julehandel. • Bergstadens egen julebrus, julesylte og deilig julemat. • hest og slede, hundekjøring og reinsdyr. – Alt i alt blir det en magisk juleopplevelse for hele familien, fremholder Sandnes..

Bodene uteblir

Det som uteblir i år, er bodene i Bergmannsgata. – Årets ‘Jul på Røros’ står i samarbeidets tegn. Dette er et samarbeid med handelsstanden, reiselivsnæringen og kommunen der Visit Røros har koordineringsrollen. Med dugnaden er mange flere parter med, fra kommunen via kommuneoverlegen til reiselivet.

Sandnes forsikrer avslutningsvis:

– Besøkende til Røros skal vite at ikke bare julestemningen, men også smittevernet er godt ivaretatt.

Powered by Labrador CMS