Ola Stavnsborg i Olav Thon Gruppen, som blant annet eier Gunerius, roser politiet for initiativet til involvering av private i kampen mot terror (foto: Even Rise).

Vekterne styrkes i kampen mot jule-terror

Julestria er tradisjonelt tid for terror og terrortrusler. Politiet lærer nå vektere og annet sikkerhetspersonell ved Oslos kjøpesentre hvordan de tidligst mulig kan oppdage terrorindikatorer blant julehandlende kunder.

Publisert

Samtidig som julehandelen øker inn mot jul, inviterer Oslo politidistrikt vektere og objektledere i den private sikkerhetsbransjen til terror-skolering for best mulig å sikre Oslos største handelssentre. Også drifts- og sikkerhetsansvarlige for kjøpesentrene er oppfordret til å delta på opplæringsarrangementet - hvor det kreves plettfri vandel for å slippe inn.

Politiets mål er å formidle til blant andre sikkerhetsbransjen hvordan eventuelle terrorister kan avsløres på et tidlig tidspunkt. Terrorindikatorer forklares som kjennetegn på planlegging av terrorhandlinger.

Les mer på aktuellsikkerhet.no

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS