Fra Karl Johan i desember i fjor.
Fra Karl Johan i desember i fjor.

Oslo: Mindre julemarked, men julehandelen forventes omtrent som normalt

Årets Jul i Vinterland – julemarkedet i Studenterlunden – vil i år bli noe amputert som følge av Covid-19. Men det blir julemarked på Majorstuen, og forøvrig forventes det julehandel noenlunde som normalt i Oslo.

Av Odd Henrik Vanebo

– Oslo Handelsstands Forening forventer at julehandelen i Oslo vil være tilnærmet lik fjoråret, sier adm. dir. Bjørn Næss.

– Forbrukerne er opptatt av tradisjoner og ønsker å oppleve Oslo sentrum for å få julestemning, med opplyste julegater, julemusikk, vindusutstillinger og julemat på menyene. Julemarkedet i Studenterlunden åpner som vanlig, riktignok noe redusert for å ivareta smittevernhensyn. Alle som driver handel og servering i Oslo sentrum er opptatt av sikkerhet og følger alle smittevernregler, slik at kundene kan føle seg trygge under årets julehandel, sier Bjørn Næss.

Bjørn Næss
Bjørn Næss

Amputert Jul i Vinterland

Årets Jul i Vinterland – julemarkedet i Studenterlunden – vil i år bli noe amputert som følge av koronaen, opplyser Aasmund Lund, presseansvarlig for arrangementet:

– Vi planlegger for myk åpning av Jul i Vinterland fredag 13. november, og vil holde åpent til 3. januar. I år blir det et redusert julemarked hvor vi har minimert store deler for å ta hensyn til smittevernreglene som gjelder. Vi ønsker å gjennomføre julemarkedet på en god og trygg måte med smittevern i høysetet. Jul i Vinterland er som et utendørs kjøpesenter og vi vil implementere en rekke tiltak for å sørge for en god og trygg opplevelse.

Bydelsarrangement

OHFs kommunikasjonssjef Vibeke Hoff Norbye lister opp noen av årets julearrangement:

Vibeke Hoff Norbye
Vibeke Hoff Norbye

Aker Brygge

Aker Brygge «åpner» julehandelen lørdag 28.november. Sølvguttene vil dukke opp i løpet av dagen og skape god stemning. I år tilbyr også Aker Brygge en magisk pakkedisk hvor kundene kan få pakket inn sine gaver i ulike temaer.

Grünerløkka

På Grünerløkka starter julen med "Jul på Grünerløkka" 28. november. Det blir kåring av beste juleutstilling og tenning av julestjernen. Kveldsåpent 17. desember.

Bogstadveien

Tenning av Julegaten (vinterbelysningen) fredag 6. november.

Bondens Marked på Vinkelplassen, Majorstuen 12. desember og Julemarked fra torsdag 17. til lørdag 19. desember.

Powered by Labrador CMS