Et hav av giverglede, fra v. Hilde Sandum (50) og Linn Andreassen (32).

Kuben bidro til et hav av juleglede

Senterleder Anne Trine Høibakk på Kuben kom til Kirkens Bymisjon i Hønefoss med idéen om å sette opp et juletre, med en oppfordring om å gi julegaver til dem som ikke får så mye ellers. Det har så langt resultert i nærmere 300 gaver.

Av Odd Henrik Vanebo

Det opplyser Jon Gulbrandsen, avdelingsleder i Kirkens Bymisjon Hønefoss, til Retailmagasinet.

I et innlegg i Ringerikes Blad skriver Jon Gulbrandsen:

– Vi ble spurt om vi ville være den som ville fordele gavene til de som ikke har så mye fra før, eller trenger en liten oppmuntring i høytiden. Det sa vi ja til, da dette er noe vi har erfaring med fra Drammen og andre byer. La oss bare avkrefte oppfatningen noen har om at hønefossinger er litt trege, og ikke gavmilde, én gang for alle: Vi som er fra Ringerike, Hole og Jevnaker er gavmilde!

Stolt og rørt

Gulbrandsen fortsetter:

– Vi har fått inn enormt mange gaver, noe som varmer oss i Kirkens Bymisjon. Da blir jeg stolt over å være fra distriktet. Jeg blir rørt over å være fra distriktet. Virkelig et engasjement som varmer flere ganger.

Det er et ordtak som sier det er morsommere å gi enn å få, det viser seg virkelig i dette tilfellet.

Skue Sparebank ved Per Anders Bjørklund og Ole Jan Aslaksrud kom innom med en sjekk på 10.000, på bildet sammen med Jan Egil Hovland og Jon Gulbrandsen fra Kirkens Bymisjon.

«Til gutt på 7 år, Fra gutt på 7 år»

Det er gaver fra bedrifter og fra barn som selv har skrevet på lappen: «Til gutt på 7 år, Fra gutt på 7 år»

Gavene blir i år delt ut til familier og enkeltpersoner som vi har kontakt med gjennom våre tiltak og som vi vet vil sette pris på det.

Hilde Sandum og Linn Andreassen jobber begge i Fri og følger opp barn og unge av innsatte med følgetjeneste og aktiviteter. De føler et stort ansvar med å fordele gavene, til alle de som ikke får så mye til jul. I tillegg har vi kontakt med Krisesenteret og andre.

Nå kan julen komme...

Powered by Labrador CMS