Selger 15.000 elbiler til barn

Flere og flere barn kjører bil, akkurat som foreldrene sine. For barna er det elbiler som gjelder. – Salget av elbiler har gått kraftig opp de siste årene, sier Jollyrooms innkjøpssjef, Mattias Jacobsson.

Publisert

De siste årene har interessen for elbiler bare økt, og ingenting tyder på at trenden er på vei ned. I år ser elbilen ut til å bli en vanlig julegave til barn i alderen 3-6 år. E-handelsaktøren Jollyroom, Nordens største og raskest voksende e-handelsselskap innen barn og baby, forventer å selge over 15.000 elbiler i løpet av november og desember.

– Vi ser at salgstallene for elkjøretøyer generelt, og elbiler spesielt, ligger høyt og fortsetter å stige, spesielt nå før jul. Det tyder på at mange kjøper denne typen produkter som julegaver, sier Mattias Jacobsson.

Alle elbiler selger

Etterspørselen etter elbiler er ganske jevnt fordelt over hele prissegmentet, og det er et bredt spenn. Jollyroom selger elbiler fra cirka 299 kroner, og opptil 4000 kroner, noe som er bemerkelsesverdig, ifølge Mattias Jacobsson. Samtidig synes han det er en viss ironi i at det har blitt så populært.

– Man hører det snakkes om at neste generasjon må begynne å kjøre elbiler i fremtiden. Med det man glemmer, er at barna allerede kjører fossilfritt, sier han.

”Folk vil ha elbiler de kjenner igjen”

Jollyroom har direkte avtaler med fabrikker som produserer lisensierte elbiler fra ledende bilprodusenter. Dette for å møte en voksende etterspørsel. Men salget av lisensproduserte elbiler virker ikke å slå ut salget av billigere alternativer.

– Elbilen vi selger mest av akkurat nå, er Volvo XC90. Samtidig selger vi mange elbiler med lisens fra BMW, Jaguar, Lamborghini, Maserati og Mini. Det tyder på at folk vil ha elbiler de kjenner igjen. Når det er sagt, har ikke salget av elbiler med lisens fra kjente bilprodusenter, gått ut over de billigere alterantivene. Vi selger mer av dem også, Sier Mattias Jacobsson.

Høyere krav

MP3-inngang, stereo og lys har blitt standardutstyr på lisensierte elbiler. Cirka tre av fire biler leveres dessuten med fjernkontroll, så foreldrene kan styre bilen til barnet har lært seg å håndtere den på egen hånd.

– Våre kunder stiller høye krav til elbilene. Det holder ikke lenger med kjørefunksjon, de vil ha mer. Kundene vil ganske enkelt at elbiler skal se ut som ordentlige biler, og vi forsøker hele tiden å levere i henhold til etterspørselen, sier Jacobsson.

Powered by Labrador CMS