Jollyroom har inngått avtale med Newsec på et nyrenovert anlegg i Göteborg havn. (Foto: Jollyroom)

Effektiviserer storgodshåndteringen

Jollyroom effektiviserer håndteringen av storgods ved å signere ny leiekontrakt i Göteborg havn.

Publisert

E-handelsselskapet Jollyroom, som selger barn- og babyprodukter på nett, inngår avtale med Newsec på et nyrenovert anlegg i Göteborg havn. Det nye lokalet effektiviserer håndteringen av storgods ved å muliggjøre frakt direkte fra havnen og til lageret.

E-handelsselskapet Jollyroom, som selger barn- og babyprodukter på nett, inngår avtale med Newsec på et nyrenovert anlegg i Göteborg havn. Det nye lokalet effektiviserer håndteringen av storgods ved å muliggjøre frakt direkte fra havnen og til lageret.

Nylig informerte barn- og babyaktøren at de har inngått en avtale med Castellum, gjeldende et nybygd kjempelager i Göteborg havn. Dette resulterte i at e-handleren, med sin totale lagerkapasitet på 65 000 kvm, nå har Nordens største logstikkanlegg innen e-handel. I dag kom nyheten om at e-handleren, parallelt, også satser på eldre lokaler som, gjennom renovering og miljøtilpasning, har blitt oppgradert til tidsriktig standard.

Nyrenovert lagerlokale

I nær tilknytning til Jollyrooms nybygde lager i Göteborg havn, flytter e-handleren nå også inn i et nyrenovert anlegg på cirka 11 000 kvm i Göteborg havn. For å minske energiforbruket, har lokalet blant annet blitt utstyrt med nytt ventilasjonsanlegg, lavenergibelysning og nye porter. Lokalet er et godt eksempel på hvordan eldre logistikkbygninger kan oppgraderes og moderniseres, for å møte dagens behov gjeldende funksjon og miljø.

Effektiviserer storgodshåndtering

Ifølge e-handleren, er hensikten med det nye lokalet i Göteborg havn å effektivisere håndteringen av storgods.

– Beliggenheten, som er i nærheten av både havnen og vår egen containerterminal, gjør det mulig for oss å frakte storgods direkte fra havnen og i hus. Det er bra for både kunden, våre ansatte og miljøet, siden vi sparer tid, tunge løft og interne transpoerter. Fra vårt nye lokale på Förrådsgatan, kan vi koordinere en flyt på 100 containere hver uke, sier Cecilia Olsson, logstikksjef hos Jollyroom.

Avtalen inngått med Newsec

På oppdrag fra eieren av lokalet, er det forvaltningsselskapet Newsec som har inngått den nye avtalen med Jollyroom.

– Lokalet er logistikkmessig optimalt plassert i Göteborg havn. Ved å ha fokus på bærekraft, har Newsec renovert lokalene, for at det skal bli enda mer attraktivt. Eiendommen er nå fullt utstyrt, og vi ser frem til et godt samarbeid med Jollyroom, sier Gustav Dahlfors, kundeansvarlig i Newsecs svenske forvaltningsvirksomhet.

Jollyrooms kraftige vekstprognose, kombinert med startskuddet for e-handelens viktigste kvartal, gjorde at innflyttingen i det nye lokalet måtte skje raskere enn planlagt.
– Vi har aldri hatt så høye lagerverdier som vi har i dag, noe som gir oss fantastiske forutsetninger i årets julehandel. For meg og mine medarbeidere, gjelder det å sørge for at logistikken tilpasses deretter. Newsec har vært en veldig rask og fleksibel samarbeidspartner, når det gjelder lokalet i havnen – noe som passer vår virksomhet veldig godt, avslutter Cecilia Olsson.

(Pressemelding)

Eierstruktur og selskapsinformasjon

Ole Sauar, adm.dir. og grunnlegger, som kontrollerer selskapet med en eierandel på 62,5 %. Egmont kom inn som deleier for noen år siden og eier 37,5 %.

Jollyroom Group AB er i dag et ledende selskap innen netthandel med barne- og babyprodukter i Norden. Med et sortiment på 40 000 artikler tilbyr de alle produkter barnefamilien trenger. Målet er å nå kunden allerede når kvinnen er gravid, og være en «one-stop-shop» for produkter til barna slutter å leke i alderen 10-12 år.

Virksomheten med 45 000 kvm lager og kontor ligger på Hisingen utenfor Göteborg. Den totale omsetningen i 2017 ble 1011 MSEK, og selskapet vokser med lønnsomhet. I 2018 har virksomheten fortsatt tilveksten og man regner med å passere 2 milliarder i 2019.

Ole Sauar er 39 år og har 22 års erfaring innen netthandel. Sauar etablerte en av Norges første nettbutikker, Viking Computer, i Arendal i 1996. Selskapet ble slått sammen med Komplett i Sandefjord i 1999. Etter en periode som leder for Kompletts fysiske butikker i Norge, tok Sauar ansvaret for oppbyggingen av Komplett i Sverige og Danmark fra år 2000 til 2009. I 2010 ble Jollyroom Group startet i Göteborg. Canica (Stein Erik Hagen med familie) kjøpte ut samtlige aksjonærer i Komplett i 2011. 

Powered by Labrador CMS