NY SJEF: Jacob Tveraabak blir ny konsernsjef i StrongPoint.
NY SJEF: Jacob Tveraabak blir ny konsernsjef i StrongPoint.

Ny konsernsjef i StrongPoint

Jacob Tveraabak (42) blir StrongPoints neste konsernsjef.

Publisert

Styret i StrongPoint og nåværende konsernsjef Jørgen Waaler har i en periode jaktet konsernets neste toppsjef. Jørgen Waler, som er 62 år og har vært i selskapet i over 16 år, ønsker nå å starte overleveringen av ledelsen av selskapet til sin etterfølger.

Styret er glad for å kunngjøre at de har rekruttert Jacob Tveraabak, 42 år, som StrongPoints neste konsernsjef, skriver StrongPoint i en pressemelding.

Etter å ha fullført sin grad i bedriftsøkonomi fra NHH, jobbet Jacob Tveraabak for McKinsey & Company i mer enn 11 år – hvor han ledet og utførte en rekke prosjekter verden rundt. I 2012 startet han i Reitangruppen/Rema 1000 som direktør for forretningsutvikling og digital strategi. Fra 2016 har han vært administrerende direktør i Miklagruppen (Bavaria Nordic) – en forhandler av premium bilmerker med en omsetning på 7 milliarder kroner.

Tveraabak starter i selskapet 3. april. Styret i StrongPoint vektlegger viktigheten med kontinuitet, inkludert overføring av bransjekunnskap, kundeforhold og en vellykket introduksjon til StrongPoint-organisasjonen. Tveraabak vil derfor samarbeide med Waaler i en overgangsperiode på fire måneder, og han vil formelt overta konsernsjefens rolle 1. august 2018.

– Jeg føler meg ikke gammel, men alt kommer til en slutt. Ingenting er bedre enn å overlate konsernsjefens rolle til en erfaren, ung, ambisiøs og dedikert leder. Jeg ser frem til å ønske Jacob velkommen, og jeg vil gjøre alt for å sikre hans suksess med å bringe StrongPoint til neste nivå, sier konsernsjef Jørgen Waaler, ifølge pressemeldingen.

– Styret er overbevist om at Jacob Tveraabak, med sin omfattende internasjonale erfaring, vil lede StrongPoint til neste nivå. Samtidig hedrer og takker vi Jørgen Waaler for å ha forvandlet den skandinaviske PSI-konsernet til et selskap som er godt posisjonert for å bli en global anerkjent leverandør av teknologiløsninger til detaljhandelen. Jørgen har utviklet StrongPoint til et milliard-konsern, med utbytte til aksjonærene syv år på rad. I løpet av sine 16 år har han bygget en unik kultur med sterke felles verdier på tvers av organisasjonen. Jørgen vil etterlate seg en sterk arv og et meget solid fotavtrykk, og vi er veldig glade for at han vil dele sin erfaring og innsikt med Jacob i 2018, sier styreleder Svein Jacobsen.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS