Investeringen i Digerneset Næringspark i Skodje resulterer i et nytt knutepunkt for Ålesund-regionen. (Illustrasjonsfoto: Digerneset Næringspark)

Økte investeringer i detaljhandelen

Etter redusert investeringsaktivitet i årets to første kvartaler økte den med drøyt 13 prosent i 3. kvartal 2019, viser sesongjusterte tall.

Publisert

Selv om investeringene i detaljhandelen økte i 3. kvartal viser trenden en relativt flat utvikling de siste 3-4 årene, med mindre svingninger enn tidligere, viser nye tall for Investeringsindeks for detaljhandel.

De ujusterte tallene viser at investeringene for 3. kvartal 2019 ligger drøyt 14 prosent høyere enn tilsvarende kvartal året før.

Denne oppgangen ble drevet av betydelig økte investeringer i maskiner og inventar, med en økning på 45 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor. Disse investeringer utgjorde to tredeler av de totale investeringene.

For biler og andre transportmidler var nedgangen 30 prosent mens investeringer i nybygg og rehabilitering gikk ned 25 prosent fra 3. kvartal i fjor til 3. kvartal i år. Disse investeringene utgjorde henholdsvis 12 og 21 prosent av de totale investeringene i detaljhandelen.

Kilde: SSB

Powered by Labrador CMS