Stortingsrepresentant Tone W. Trøen (H) møtte Remi André Wilberg Brenna (t.v.) og Hussein Salameh (t.h.) på Expert Strømmen Storsenter.
Stortingsrepresentant Tone W. Trøen (H) møtte Remi André Wilberg Brenna (t.v.) og Hussein Salameh (t.h.) på Expert Strømmen Storsenter.

Skole-dropout ble suksess-sjef

"NAV'er" ble superselger.

Publisert

Det ble et lærerikt og tankevekkende møte for Stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen (H) da hun møtte den unge butikklederen Remi André Wilberg Brenna (27) og selgeren Hussein Salameh (24) under et besøk på Expert Strømmen nylig. Begge hadde sterke historier å fortelle.

Remi André Wilberg Brenna droppet ut av videregående skole som 17-åring og satset på jobb og karriere. Gjennom hardt og målrettet arbeid, først i Plantasjen og senere i Expert-kjeden, endte den entusiastiske 27-åringen som butikksjef i 2013. Og den unge lederen har en klar lederskapsfilosofi.

– Jeg er svært opptatt av å inkludere mine ansatte, og jeg bygger kulturen i teamet mitt ved å gi både ansvar og tillit. Jeg inkluderer, jeg ser og jeg verdsetter alle ansatte, forteller Brenna.

Og resultatene uteblir ikke. Expert Strømmen er en av kjedens mest veldrevne butikker, med solid økning i salget samtidig som sykefraværet har droppet fra 14,4 til 0,2 prosent i løpet av to år.

Hussein Salameh er en av de ansatte i Expert Strømmen Storsenter som har fått ansvar og tillit. 24-åringen er opprinnelig fra Syria og har fått føle krigen på kroppen. Gjennom NAV fikk han utplassering i butikken, fordi butikksjef Remi André hadde tro på den unge syreren. Salameh grep muligheten med begge hender og ble kåret til butikkens beste selger allerede etter to måneder, til tross for at han ikke hadde butikkerfaring fra tidligere. I fjor solgte han elektronikkvarer for ni millioner alene, og er fortsatt en av butikkens aller beste selgere.

– Jeg er utrolig takknemlig for at Remi André hadde tro på meg og ga meg muligheten, gjennom tett oppfølging og solid coaching fikk jeg raskt dreis på kundebehandling og salg, forteller Salameh.

For Tone Wilhelmsen Trøen (H) var møtet med de to suksessrike Expert-ansatte på Strømmen inspirerende:

– Vi hører mye om drop-outs fra videregående og hvor vanskelig veien inn i arbeidslivet da kan være for mange unge. Da er det inspirerende å høre Remi Andrés mange suksesshistorier om unge som finner veien tilbake inn i jobb igjen, uttaler Wilhelmsen Trøen.

– Møtet med Hussein Salameh fra Syria som akkurat i dag markerte at det var to år siden han fikk praksisplass gjennom NAV hos Expert Strømmen var imponerende. I dag er han «superselger» fordi han traff en leder som hadde troen på at han kunne få det til, og som skaper kultur for å heie på hverandre suksess. Sånt trenger vi mer av i det norske samfunnet.

Powered by Labrador CMS