En Alphabot (robot) frakter varer i laboratoriet til Alert Innovation. (Skjermdump fra Yahoo! Finance)
En Alphabot (robot) frakter varer i laboratoriet til Alert Innovation. (Skjermdump fra Yahoo! Finance)

Robotvogn plukker varene

I den nye æraen for netthandel vil selvgående robotvogner i større grad avlaste både kundene og butikkansatte ved å plukke varer fra hyllene.

Publisert

Verdens største dagligvareaktør, Walmart, tester nå i en av sine butikker ut et robotsystem i sin raskt voksende nettbutikkpakke (OGP). Retaileren har alliert seg med Alert Innovation for å utvikle sin Alphabot, basert på en førsteklasses teknologi, i sin supersenterbutikk i Salem, New Hampshire, USA.

Starten på en ny epoke

– Dette handler om utviklingen av detaljhandel, fortalte Alert Innovations CEO John Lert nylig til Yahoo Finance.

– Vi tror at dette virkelig markerer starten på en ny epoke, hvor roboter i stadig større grad hjelper kundene med å plukke varer og avlaster dem for denne byrden.

Det som praktisk skjer er at Alphabot automatiserer spesifikke trinn i kjøpsprosessen. Autonome vogner plukker varer fra hyllene. Dette skjer på baksiden av butikken, ute av syne for kunden.

Fullfører flere bestillinger raskere

Målet er å la medarbeidere å fullføre flere bestillinger raskere enn de ville ved å bare gå opp og ned i gangene på jakt etter varene. Det frigjør også tid for medarbeiderne å konsentrere seg om å velge ferske produkter og kjøtt, mens robotene gjør resten av arbeidet bak kulissene. For kunden sparer det tid og bidrar til å holde prisene lave.

(Kilde: Yahoo! Finance)

Powered by Labrador CMS