Foto: Specsavers

Hammerseng ambassadør for Specsavers

Gro Hammerseng, nybakt mor til to og hele Norges håndballdronning, blir Specsavers’ nye ambassadør. Sammen med optikerkjeden ønsker hun å sette fokus på øyehelse og oppmuntre nordmenn til å teste synet.

Publisert

Det er ikke uten grunn at Gro Hammerseng ble Specsavers’ nye ambassadør. Hun bruker selv briller og har grå stær i familien. Grå stær, eller katarakt, er den vanligste øyesykdommen i Norge. De fleste som rammes er over 60 år, men også unge rammes av den lumske sykdommen.

– Med min bakgrunn som idrettsutøver, har syn og øyehelse alltid har vært viktig for meg. Jeg har vært ekstra påpasselig med å sjekke synet etter at jeg fikk vite at vi har grå stær i familien. Tidlig diagnostisering er viktig for å kunne starte rask behandling, sier Hammerseng.

Brille-mobbing

Ifølge en undersøkelse utført av Ipsos for Blindeforbundet i fjor, sier hele 65 prosent av synshemmede barn at de har blitt mobbet, og to av tre mener at mobbingen hadde sammenheng med synshemmingen og bruk av briller. Som nybakt tobarnsmor gjorde det spesielt inntrykk på den ferske ambassadøren.

– Barnas oppvekst bør ikke preges av om de har briller eller ikke. Et godt syn er kjempeviktig for å gjøre det bra på skolen. Derfor har jeg allerede sjekket synet til eldstemann. For barna kan det være vanskelig å vite om de har dårlig syn siden de ikke har noe å sammenligne med. Synet påvirker barns læring på skolen og utvikling i idretten, så jeg oppfordrer alle til å teste synet regelmessig, sier den tidligere håndballstjernen.

Troverdig ambassadør

Optikerkjeden er veldig fornøyd med å ha kapret Gro Hammerseng som ny ambassadør, og mener hun innehar en unik posisjon hos det norske folk.

– Gro skal snakke om forskjellige temaer knyttet til øyehelse, og viktigheten av å ha et godt syn. Hun er troverdig og sympatisk, og har en helt spesiell posisjon hos det norske folk, med en lang rekke av meritter bak seg. Vi gleder oss til samarbeidet og tror hennes bakgrunn som en av verdens beste håndballspillere passer godt til rollen der hun skal spre kunnskap om øyehelse, forteller Philip Reiler, informasjonssjef i Specsavers.

Gleder seg

– I idretten er man avhengig av et skarpt syn for å prestere, og et godt syn er viktig for alle mennesker. Dårlig syn kan hemme læring i skolen og påvirke jobbprestasjonene, føre til hodepine og konsentrasjonsvansker og med det føre til redusert livskvalitet. Jeg gleder meg til å lære mer om hvordan synet fungerer og å kunne bidra til at flere tar øyehelse på alvor, sier Gro Hammerseng.

Om Specsavers:

  • Specsavers Optikk ble stiftet i 1984 av optikerne Doug og Mary Perkins og er verdens største privateide optikergruppe.
  • Specsavers etablerte seg i Norge i 2005, har siden da åpnet 78 butikker over hele landet og selger i dag flest briller i Norge.
  • Optikerkjeden jobber for å forbedre nordmenns øyehelse og forhindre unødig tap av syn.
Powered by Labrador CMS