Procon DigiClean kombinerer digital informasjon med smittevern.
Procon DigiClean kombinerer digital informasjon med smittevern.

Procon Digital med digitale smittevernskiosker

Procon Digital har utviklet Procon DigiClean – en digital informasjonskiosk med autodispenser for håndsprit.

Publisert
Tor-Arne Lie Jensen er adm. dir. i Procon Digital.
Tor-Arne Lie Jensen er adm. dir. i Procon Digital.

Procon Digital AS, som i år fyller 30 år, har siden 1999 utviklet og levert digitale selvbetjeningsløsninger plassert i det offentlige rom til mange ulike bransjer. Man finner i dag selskapets digitale selvbetjeningsløsninger over hele Norge og i Sverige innen blant annet kjøpesenter, eiendomsforvaltning, kommuner og banker, og med nærmere 500 digitale selvbetjente pasientkiosker hos fastleger og sykehus.

Da Norge ble stengt ned den 12. mars i år grunnet koronapandemien og mange av selskapets kunder låste sine dører og gikk hjem, startet Procon Digital utviklingen av en ny digital selvbetjent infokiosk med håndsprit som kunne plasseres på alle steder der folk ferdes.

– Det startet med at vi, som alle andre, begynte å jakte på hvor vi kunne få tak i håndsprit og overflatesprit til vår egen daglige drift, og registrerte hurtig at det her var et udekket behov for gode løsninger. Løse flasker i butikkene, tomme håndspritflasker og søl utover gulvet og på klærne, forteller adm. dir. i Procon Digital, Tor-Arne Lie Jensen.

Så muligheter og løsninger der andre så hindringer

– Vi satte derfor i gang med utviklingen av en digital selvbetjent skjermløsning med en automatisk styrt hånddispenser styrt av en lasersensor som også hindrer søl, fortsetter Jensen. Vi så muligheter og løsninger der andre så hindringer, ved å utnytte vår egen teknologi, vår kompetanse og våre egenutviklede programmer.

Produktet og løsningen fikk navnet Procon DigiClean, og er helautomatisk styrt ved at en dispenser doserer håndsprit fra en stor femliters tank med håndsprit. Løsningen varsler også automatisk via digitalt E-mail når sprittanken begynner å bli tom. Dette frigjør mye tid som i dag bl.a. brukes til å sjekke om hånddispensere er tomme og til å vaske bort søl på gulvet. I tillegg går det en digital varsling til Procon Digital som har en automatisk utsendelse av håndsprit pr. post til plasseringsstedet.

Kombinasjon av digital informasjon og smittevern er unik.
Kombinasjon av digital informasjon og smittevern er unik.

– Det unike med løsningen er også kombinasjonen med digital informasjon, der plasseringsstedet kan presentere sin reklame eller informasjon gjennom vår programvare samtidig som brukerne sprayer sine hender, beskriver markedsdirektør Idar Warholm i Procon Digital.

Etter noen ukers test på et kjøpesenter med mange tusen hender som har brukt produktet, har Procon Digital nå startet masseproduksjon av Procon DigiClean basert på den store interessen selskapet har fått bare basert på munn-til-munn omtaler.

Powered by Labrador CMS