16 årsverk forsvinner på Ikea Sørlandet
16 årsverk forsvinner på Ikea Sørlandet

Ikea Sørlandet kutter 16 årsverk

IKEA Sørlandet har ikke vært lønnsømt de siste årene og varehuset skal omstruktureres. Timer tilsvarende 16 årsverk skal derfor kuttes ved varehuset.

En sterk vilje til å fornye og forbedre oss for å møte kundenes behov, er en av drivkreftene bak IKEAs suksess, skriver kjeden i en pressemelding.

Clare Rodgers er adm dir for Ikea i Norge.
Clare Rodgers er adm dir for Ikea i Norge.

IKEA Sørlandet har en høy markedsandel og mange fornøyde kunder – likevel har varehuset gjennom mange år ikke vært lønnsomt. De siste årene har IKEA Sørlandet gjort mange tiltak for å forbedre profitten og redusere kostnader, men dessverre har ikke dette vært nok. Derfor skal IKEA Sørlandet omstruktureres og det innebærer at vi må redusere bemanningen med cirka 16 årsverk. Samtidig skal IKEA styrke de områdene som sikrer kundene en god handleopplevelse i dag og i morgen.

-De tiltakene vi innfører nå vil ha store konsekvenser for våre medarbeidere og er ikke noe vi tar lett på. Som verdibasert selskap er det viktig for oss å ivareta hver enkelt medarbeider på best mulig måte gjennom hele prosessen og et godt samarbeid med tillitsvalgte og vernetjenesten er helt sentralt for å få til dette. Det er derfor vår viktigste prioritering fremover, sier varehussjef Beate Grov Hagen.

-Selv om dette har vært en vanskelig avgjørelse, mener vi omstruktureringen er nødvendig for å ivareta flest mulig arbeidsplasser på lang sikt, tilpasse oss kundenes behov og sikre bærekraftig drift for IKEA Sørlandet, sier administrerende direktør i IKEA Clare Rodgers.

Endringene vil tre i kraft fra 1. januar 2021.

Powered by Labrador CMS