Clare Rodgers: – Vi klarer ikke å skape et nytt IKEA uten våre medarbeidere. (Foto: IKEA)

Gir en milliard i tilleggspensjon

I år gir IKEA medarbeiderne sine over en milliard kroner i tilleggspensjon, og i Norge betyr det at over 3000 medarbeidere får 24,6 millioner kroner i ekstra pensjon.

Publisert

Det opplyser IKEAi en pressemelding. Siden 2013 har lojalitetsprogrammet Tack! gitt ekstra pensjon til medarbeidere som har jobbet kontinuerlig fem år eller mer i selskapet.

Treårig endringsprogram

IKEA satte tidligere i år i gang et treårig endringsprogram for å møte kravene til fremtidens handel.

– I løpet av de neste tre årene skal vi skape et nytt IKEA. Det greier vi ikke uten våre medarbeidere, derfor er vi stolte av å kunne dele ut Tack! i år også, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Norge.

IKEA har sin tjenestepensjon i Storebrand og pensjonsøkonom i Storebrand, Knut Dyre Haug berømmer ordningen:

– Jeg bøyer meg i støvet for måten IKEA deler ut sitt lojalitetsprogram på. Ved å overføre pengene til en konto for langsiktig pensjonssparing signaliserer bedriften at dette er penger den ansatte skal ha glede av i fremtiden, fremfor å sette det inn i forbruk nå. Jeg synes dette er et eksempel til etterfølgelse.

Delt ut siden 2013

Tack! har blitt delt ut siden 2013 til hver medarbeider har jobbet i IKEA sammenhengende i fem år eller mer. Alle får samme beløp uavhengig av stilling eller lønn. I år gir IKEA hver fulltidsmedarbeider 12 743 kroner i tilleggspensjon, og deltidsmedarbeidere belønnes ut ifra tiden de har jobbet det siste året.

Seks milliarder globalt

Totalt har IKEA delt ut over seks milliarder kroner til sine medarbeidere gjennom Tack! globalt.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS