Foto: IKEA
Foto: IKEA

Fjerner 7.500 stillinger, skaper 11.500 nye

7.500 stillinger skal bort i IKEA globalt, 650 i Sverige. Til gjengjeld skal det opprettes 11.500 nye stillinger med den kompetansen IKEA trenger i en ny virkelighet for internasjonal detaljhandel. Norge er ikke nevnt i dramatiske presseoppslag i svenske medier de siste dagene.

Publisert

I dag presenterer møbelgiganten sin nye retailorganisasjon. Reorganiseringen gjøres for å møte en global detaljhandel under endring, skriver Expressen, som i går hadde en stort oppslått sak om stor uro i IKEA etter at gründeren gikk bort i fjor.

Gjennomlyser organisasjonen

IKEAs nye svenske sjef, Lena Herder, sendte mandag et brev som Expressen har fått tilgang til, til selskapets ansatte i Sverige, som en kommentar til gårsdagens artikkel. I brevet står det at IKEA nå iverksetter ‘den største forandringen i selskapets 75-årige historie’:

Lena Herder (Foto: IKEA)
Lena Herder (Foto: IKEA)

"Vi gjennomlyser alle deler av organisasjonen for å skape en bedre og mer effektiv organisasjon, klar til å møte fremtidige kunder. Vi vet at forandringen vi gjør, i størrelsesorden, er knyttet til det faktum at vi er tvunget til å ta beslutninger som ikke alltid er enkle ."

‘Udramatisk’

Overfor Expressen bekrefter pressesjef Jakob Holmström at de ansatte i dag vil få presentert den nye retailorganisasjonen. Han understreker at det var et ‘relativt udramatisk varsel’ som gikk ut i november i fjor. 7500 stillinger i organisasjonen skulle bort, mens 11.500 stillinger skulle komme til i forbindelse med store investeringer i morgendagens IKEA. I Sverige var det færre enn 650 som i siste instans ville bli overflødige. Noen av dem har fått nye jobber i organisasjonen, mens andre har sluttet.

Møbelgiganten har tidligere kunngjort at de forventer at investeringer i nye kjøpesentre, ‘city stores’, digitalisering og logistikk skal føre til at 11 500 nye arbeidsplasser blir opprettet i konsernet.

IKEA skal bygge en ny organisasjon for å møte utfordringene i ny virkelighet for retail globalt etter gründer Ingvar Kamprads bortgang i januar 2018. (Foto: IKEA)
IKEA skal bygge en ny organisasjon for å møte utfordringene i ny virkelighet for retail globalt etter gründer Ingvar Kamprads bortgang i januar 2018. (Foto: IKEA)

Til Dagens Nyheter sier Jakob Holmström at selv i Sverige, vil det bli flere ansatte enn i dag.

Etter gründerens død

Ingvar Kamprad døde 27. januar i fjor, 91 år gammel. Hans tre sønner, Peter, Mathias og Jonas Kamprad, overtok da styringen av konsernet.

Powered by Labrador CMS