Det er uklart om det kommer nye tradisjonelle IKEA-varehus i Norge. De eksisterende skal rigges om for en ny tid. (Foto: IKEA)
Det er uklart om det kommer nye tradisjonelle IKEA-varehus i Norge. De eksisterende skal rigges om for en ny tid. (Foto: IKEA)

IKEAs nye varehus i Norge i det blå

mot kunden og internt i virksomheten, uttalte Clare Rodgers, adm. direktør i IKEA Norge, i november. En konsekvens er at avgjørelsen om byggestart for de planlagte fire nye IKEA-varehusene i Vestby, Danebu, Ålesund og Tromsø igjen er utsatt.

Publisert

Og det på ubestemt tid etter at det var lovet en avklaring i desember, får E24.no bekreftet. Kommunikasjonsrådgiver Gudrun Kathle Lægreid sier til E24 at det ikke er aktuelt å sette en ny dato for avgjørelsen.

En helt ny strategi

IKEA jobber ut fra en ny strategi, ble det opplyst i pressemeldingen i november: I sommer satte IKEA i gang et treårig endringsprogram, med mål om å endre virksomheten totalt. Selskapet har den siste tiden investert massivt i infrastruktur, for å korte ned leveringstiden og tilby billigere og enklere fraktalternativer enn tidligere. Andre målsettinger er å utvikle eksisterende og nye tjenester, øke digitaliseringen og skape helt nye kundeopplevelser på varehusene.

IKEA i endring i hele verden

Formålet med endringsprogrammet er ikke å redusere kostnader: – Også IKEA-markeder med høye marginer går nå i gang med å organisere virksomheten for å være relevante, både i dag og om 75 år. Vi må alle gjøre interne grep for å skape bedre kundeopplevelser, både på nett og i varehusene våre, sa Rodgers for en måned siden.

Powered by Labrador CMS