Midtpunktet på MS Roald Amundsen er verdens høyeste LED-skjerm til sjøs, 17 meter høy gjennom syv dekk.

ProntoTV leverer nok en storskjerm til Hurtigruten

Tidligere i år leverte ProntoTV en skjerm til Hurtigrutens MS Roald Amundsen. Nå skal de levere en enda større skjerm – verdens største skjerm til sjøs – til MS Fridtjov Nansen som sjøsettes til våren.

Publisert

ZetaDisplay – som har ProntoTV som datterselskap i Norge – opplyser i en pressemelding at de har inngått en ny kontrakt med Hurtigruten om levering av digital signage. Kontrakten gjelder det nye skipet MS Fridtjof Nansen, og kontraktsverdien er på 22 millioner kroner over fem år. Skipet får sin jomfrutur kommende vår.

ZetaDisplays VD og konsernsjef Per Mandorf kommenterte:

– Den tredje viktige Hurtigruten-kontrakten i løpet av de siste to årene viser hvordan utmerket leveranse og kundeservice henger sammen. Det viser også at internasjonale kunder ønsker mer kompleks digital signage, noe vi har analysert i vår forretningsstrategi. Gratulerer til den norske organisasjonen.

Verdens høyeste storskjerm til sjøs

Tidligere har ProntoTV levert en stor skjerm til MS Roald Amundsen, verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip. Naturen som skipet seiler i tas inn på skipet – gjennom syv dekk og mer enn 17 meter. Midtpunktet på skipet er verdens høyeste LED-skjerm til sjøs.

– Ambisjonen vår om å være verdensledende på banebrytende innovasjon og design, begrenser seg ikke til fremdriftssystemer og eksteriør. Gjennom å bringe naturen vi seiler i – både over og under vann – inn på skipet, setter vi en ny internasjonal standard for gjesteopplevelsen om bord, sa konsernsjef Daniel Skjeldam i januar.

Hurtigruten bygger for tiden MS Fridtjof Nansen som sjøsettes kommende vår.

På de store skjermene tas naturen som skipene seiler i inn på skipet.

Med bare 500 passasjerer kan MS Roald Amundsen og søsterskipene dra til steder som større cruiseskip bare kan drømme om. Miljøteknologien og de grønne løsningene gjør at Hurtigrutens nye skip har fått oppmerksomhet verden over.

De tre hybridsskipene skal utforske unike og utilgjengelige farvann. Kameraer på dekk, undervannsdroner og andre kilder kan strømme levende bilder av den unike naturen og dyrelivet skipet passerer inn til skjermer over hele skipet – også storskjermen i atriumet.

Stor oppløsning

Skjermen vil strekke seg helt opp til dekk 10 gjennom MS Roald Amundsens atrium, og være synlig fra fellesområdene og skipets tre glassheiser. Med den nyskapende LED-teknologien vil skjermen gjengi naturen utenfor med en oppløsning skarpere enn 4K Ultra-HD, med sømløs visning.

– Den enestående bildekvaliteten byr på fantastiske muligheter. Vi kan bruke den til å direktesende foredrag og presentasjoner, sette opp et tema for seilingen, eller skape en spesiell atmosfære. Skjermen skal også brukes til å vise gjestene våre spektakulære naturbilder i et helt nytt format, sa Skjeldam.

Fakta om Hurtigrutens gigantskjerm

Verdens høyeste LED-skjerm til sjøs.

Sømløs, høyoppløselig SMD LED

Høyde: 17,5 meter, bredde: 6,5 meter

Samlet skjermareal: 114 m2

Oppløsning: 6720 x 2496 pixler, tetthet (pitch): 2,6 mm

Produsent: Expromo

Skjermen kan vise:

- Forhåndsprodusert materiale som spektakulære naturbilder fra områdene Hurtigruten seiler.

- Bilder tatt utenfra, for eksempel fra Hurtigrutens egne fotografer, undervannsdroner eller -  - 360 graders panoramabilder fra kamera plassert i skipets mast.

- Direktebilder fra forelesninger og presentasjoner som skjer om bord.

- Lyd som følger bildet

Powered by Labrador CMS