Gründerne Trond J. Laeng og Thor Johansen satser friskt. (Foto: Holdbart)

Holdbart åpner sin første kjøpesenterbutikk

Holdbart AS åpner ny butikk i Stoa Vest Handelspark i Arendal på mandag Det er kjedens første butikk i et kjøpesenter.

Publisert

I en pressemelding fra selskapet heter det: Med mindre matsvinn og mer bærekraft som mål, har dagligvareaktøren Holdbart siden 2015 åpnet nettbutikken holdbart.no, samt fire butikker på Østlandet: Vestby, Fredrikstad, Skien og Jessheim. Med en virksomhet i god vekst, inntar nå gründerne Trond J. Laeng og Thor Johansen Arendal med kjedens femte butikk.

Fyller tomrom

Holdbart bidrar med å fylle tomrommet mellom produsenter og leverandører som ikke lykkes med å selge unna varene sine og forbrukere som gjerne ønsker å handle fullt spiselig mat til en rimeligere penge. Ved å kjøpe opp mat og dagligvarer som av ulike – og ufarlige - årsaker ellers ville blitt kastet, kan Holdbart tilby et stort sortiment til miljø- og prisbevisste forbrukere.

– Vi er opptatt av at mat skal spises og ikke kastes. Derfor tar vi inn overskuddsvarer for å redde fullt brukbar mat. I 2017 reddet vi 2 154 tonn mat fra å bli kastet, i år satser vi på å doble det med fem butikker i drift, forklarer Johansen.

Hos Holdbart har varene fra 20 til 90 prosent lavere priser enn hos vanlige, norske matbutikker. Kjeden er dermed et godt alternativ for alle som ønsker å gjøre et godt, miljøbevisst valg og som i tillegg ikke har noe imot en lavere matregning.

Første butikk inne på kjøpesenter

Den nye butikken i Arendal blir Holdbarts første butikk inne på et kjøpesenter og med 2001 kvadratmeter blir dette også kjedens nest største. Butikken skal ligge inne i Stoa Vest Handelspark i godt selskap av flere andre store butikker som XXL, Power, Sport Outlet og Europris, med flere.

De to gründerne håper at plasseringen på kjøpesenteret vil være positiv både for dem selv og for butikkene i nærheten, ved at de vil bidra til å trekke kunder til hverandre. Nå gleder de seg til å komme i gang.

– Vi føler oss veldig ønsket i Arendal og har allerede fått flere henvendelser om når vi åpner. Vi mottok over 220 søknader til butikken i Arendal og har allerede 15 spente nyansatte på plass. Nå gleder vi oss veldig til åpningen mandag 29. oktober. Vi håper at Sørlandet viser seg å være både pris- og miljøbevisst, og ser frem til å bidra til et mer bærekraftig forbruk også i denne delen av landet, sier Johansen.

Ingen fast beholdning

Hvert år kastes det over 350.000 tonn spiselig mat i Norge. For å redusere dette tallet tar Holdbart imot overskuddsmat som av forskjellige og ufarlige grunner ikke selges i dagligvarebutikken. Det kan være at de har byttet på emballasje, at det er overproduserte varer eller for kort holdbarhetsdato. Hva som kommer inn avhenger av hva som dukker opp fra leverandørene, og av den grunn har ikke Holdbart noe fast sortiment. Her må kundene gå på «skattejakt».

– Vi syns det er flott at flere og flere leverandører er opptatt av at mat ikke skal kastes, og at vi kan bidra til dette arbeidet. I dag jobber vi med over 250 leverandører og alle de store, men vi har plass til flere og gjerne lokale leverandører. Hvis det finnes lokale leverandører som har overskuddsmat er det bare å henvende seg til oss for en hyggelig prat, forklarer Johansen.

– Så snart det kommer inn store partier med varer legger vi det ut på Facebook, så vi anbefaler å følge Holdbart for å få med seg de beste tilbudene, sier han med et smil.

Bra for miljøet og lommeboken

Med virksomheten ønsker de to gründerne å bidra til et smartere forbruk hos norske husholdninger; et forbruk som både gagner miljøet og den enkeltes lommebok.

– Håpet er at vårt virke kan bidra til en bevisstgjøring blant forbrukerne, med mål om å redusere det høye, norske matsvinnet. Det dreier seg om å behandle maten, og dermed miljøet, med større respekt. Med både informasjon og salgsutsteder i form av nettbutikk og fysiske butikker, ønsker vi å gjøre et mer miljøvennlig og økonomisk forbruk tilgjengelig for flere. Slik kan vi bidra til et mer bærekraftig Norge, sier Johansen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS