Helena Helmersson rykker opp og blir ny adm. dir. i H&M.
Helena Helmersson rykker opp og blir ny adm. dir. i H&M.

Generasjonsskifte i H&M

Stefan Persson går av som styreleder i H&M på ordinær generalforsamling og foreslår at hans sønn, Karl-Johan Persson, etterfølger ham. Helena Helmersson er utnevnt til ny administrerende direktør.

Publisert

Etter mer enn 20 år som styreleder har Stefan Persson besluttet å ikke stille til gjenvalg på vårens generalforsamling 7. mai. Han ønsker at Karl-Johan Persson overtar som styreleder. Styret har derfor besluttet at Helena Helmersson skal etterfølge Karl-Johan som administrerende direktør.

Til Market.se sier Helmersson:

– Jeg er meget motivert og ydmyk for oppgaven. Jeg ser fram til å drive planen vår framover sammen med mine medarbeidere med fokus på kunden for å fortsette å styrke vår finansielle utvikling på kort og lang sikt. Det er potensial for ekspansjon med eksisterende og nye varemerker, med nye typer partnerskap samt å lede utviklingen mot en bærekraftig motebransje.

– Mitt ønske er at det skal skiftes styreleder på den kommende generalforsamlingen, ved at Karl-Johan overtar min rolle som styreleder. Det er en naturlig endring at jeg over mer enn 20 år som styreleder overleverer til Karl-Johan som har vært administrerende direktør i over 10 år, sier Stefan Persson.

Karl-Johan Persson går fra rollen som adm. dir. til styreleder i H&M.
Karl-Johan Persson går fra rollen som adm. dir. til styreleder i H&M.

Ny administrerende direktør

Styret har utnevt Helena Helmersson, COO, til Karl-Johans etterfølger. Hun tiltrer som administrerende direktør i dag.

Helena Helmersson ble født i 1973 og begynte på H&M i 1997 som økonom ved H&Ms innkjøpsavdeling, hvoretter hun hadde forskjellige roller innen innkjøp og produksjon. Helena var bærekraftsjef i fem år og deretter produksjonssjef med base i Hong Kong og har siden et drøyt år vært COO med ansvar for ekspansjon, logistikk, produksjon, IT og avansert dataanalyse/AI samt 'Insights and Analytics'.

Adam Karlsson, født i 1976 og som i dag jobber som ansvarlig controller for merkevaren H&M, tar nå over som finansdirektør for H&M-gruppen.

Powered by Labrador CMS