H&M og Ikea med klessamarbeid

To av Sveriges største selskaper har i stillhet gått sammen og startet selskapet Treetotextile. Målet er å lage klær av tremasse.

Publisert

Treetotextile skal ha blitt startet i all hemmelighet for tre år siden, skriver svenske Dagens Industri. Målet med selskapet er å produsere tekstilfiber av tremasse eller cellulose, som senere skal kommersialiseres.

– Cellulose-materialet kommer fra skoger som er ansvarsfullt opprettholdt. Kundene vil dra nytte av bærekraftige tekstiler med egenskaper som ligner bomull, skriver Ikea til avisa.

H&M forklarer til avisa at prosjektet fortsatt er i et «tidlig stadium».

– Vi har et langsiktig perspektiv på alle investeringer, og med dette prosjektet hvor vi samarbeider med Ikea, tror vi at vi kommer til å kunne bidra til en mer bærekraftig fremtidig tekstilproduksjon, skriver kleskjeden.

Treetotextile har også en tredje eier i gründeren Lars Stigsson, som også sitter som administrerende direktør i selskapet. De tre eierne eier like store deler av tretekstil-firmaet. Det er investert 25 millioner kroner i selskapet, men selskapet har ennå ingen inntekter, skriver e24.no.

Både H&M og Ikea har tidligere investert i forskning på det såkalte greentech-området, men dette er første gangen selskapene samarbeider i dette arbeidet.

– Etterspørselen etter tekstilfiber produsert miljøvennlig, basert på råvarer fra skog, fortsetter å øke, skrev Treetotextile i sitt siste årsregnskap, ifølge Dagens Industri.

Les mer i Dagens Industri

(Kilde : e24.no)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Powered by Labrador CMS