Norske postbud leverer stadig flere pakker sendt fra nettbutikkene rett i postkassene.
Norske postbud leverer stadig flere pakker sendt fra nettbutikkene rett i postkassene.

Posten har doblet antall småpakker levert i postkassen

Levering av småpakker i postkassen blir stadig mer populært. Posten har midlertidig doblet vektgrensen til fire kg.

Publisert

Hver dag putter postbud landet over garnnøster, velværeprodukter, klær, småelektronikk, kontaktlinser og andre småvarer i titusentall ned i postkassene til netthandelskunder. I forrige uke var det dobbelt så mange slike sendinger sammenlignet med samme uke i fjor.

Tone Wille er konsernsjef i Posten Norge.
Tone Wille er konsernsjef i Posten Norge.

«Pakke i postkassen» er et tilbud Posten har til nettbutikker som selger småvarer. I motsetning til vanlige brevsendinger er det mulighet for sporing – slik det er for ordinære pakker.

- I takt med at nordmenn ønsker å få stadig flere varer levert hjem i en periode der mange ikke ønsker å besøke butikker, ser vi at Pakke i postkassen er en attraktiv tjeneste. Kravet for å benytte den enkle og rimelige løsningen er som navnet sier at pakken får plass i postkassen, sier konsernsjef Tone Wille.

Økningen for Pakke i postkassen er eksplosiv, og et par dager i denne uken har den vært på nesten 150 prosent. Det gjør tjenesten mer populær enn i høysesongen rett før jul, selv om andeler pakker totalt er mye større før jul.

- Posten ønsker å bidra slik at innbyggerne i Norge får en så enkel hverdag som mulig også i en krisetid. Derfor har vi midlertidig økt vektgrensen på sendingene fra to til fire kilo. Det gjør at flere får glede av tilbudet, sier Wille.

Undersøkelser viser at postkassen er stedet nordmenn helst ønsker å få levert pakker. Nå kan det også brukes til å sende brev og pakker. Volumet på dette tilbudet er tidoblet fra siste uke i februar til siste uke i mars. I den situasjonen vi er i nå tar Posten ikke ekstra betalt for å plukke opp kundenes sendinger fra deres egen postkasse.

Powered by Labrador CMS