Lotta Lyrå, konsernsjef Clas Ohlson, Karolin Kull, grunnlegger og markedsføringsleder MatHem og Tomas Kull, administrerende direktør og grunnlegger MatHem (Foto: Gustav Kaiser)

Clas Ohlson + MatHem.se = Sant

Clas Ohlson har inngått en strategisk samarbeidsavtale med MatHem i Sverige AB. Kunder vil kunne bestille en stor del av Clas Ohlsons utvalg via MatHem.se og få varene levert til døren. Samtidig kjøper Clas Ohlson nyutstedte aksjer tilsvarende 10 prosent av MatHem i Sverige AB.

Publisert

MatHem.se er en ledende e-handelsoperatør og Sveriges største nettbutikk med leveranser i flere større byer. For Clas Ohlson gir samarbeidet muligheter til å nå nye kunder via MatHems digitale plattform og tilby bedre service til eksisterende kunder gjennom praktiske og raske leveranser til inngangsdøren.

Tilbyr smarte løsninger

– Clas Ohlsons oppdrag er å tilby smarte løsninger på folks daglige problemer. Nå gjør vi viktige deler av vårt sortiment mer tilgjengelig for våre kunder via en komplementerende digital plattform og kan tilby praktiske leveranser. Dette er en ny vei til kunden for oss, og jeg er veldig glad for å kunne introdusere dette partnerskapet, sier Lotta Lyrå, konsernsjef i Clas Ohlson.

Enkel logikk

– Vår logikk er enkel. I dag er mange av Clas Ohlsons toppsäljare forbruksvarer til hjemmet. Kundernes innkjøpsmønstre for denne typen produkter er stort sett lik mønsteret for kjøp av mat. Samarbeidet gjør vårt sortiment mer tilgjengelig for kunder med raske og fleksible leveranser, noe som er nøkkelen til e-handelssuksess, sier Lotta Lyrå.

Hovedsakelig forbruksvarer

Samarbeidet med MatHem.se betyr at utvalgte deler av Clas Ohlsons produktsortiment vil bli tilbudt via MatHems digitale plattform. Dette gjelder hovedsakelig forbruksvarer, men også produkter som kjøkkenutstyr, rengjøringsmidler og andre produkter som trengs hjemme. I tillegg vil kunder som kjøper gjennom Clas Ohlsons egen e-handelskanal, kunne velge å få produktene levert hjem gjennom MatHem.se helt til inngangsdøren.

Etter at overtakelsen ble gjennomført 22. desember 2017, vil Clas Ohlson eie 10 prosent av MatHem i Sverige AB, noe som gjør Clas Ohlson til MatHems fjerde største eier.

På MatHems ekstraordinære generalforsamling 22. desember 2017 vil Lotta Lyrå bli foreslått som nytt styremedlem i selskapet.

Åpner mange nye dører

– Vi ser veldig fram til å komme i gang med å jobbe med Clas Ohlson. Vi deler de samme verdiene og oppdraget for å gjøre hverdagen litt enklere for våre kunder. Clas Ohlson-serien åpner mange nye dører, og kundeopplevelsen blir bedre med vårt kombinerte tilbud, sier Tomas Kull, administrerende direktør i Mathem.se. Investeringen utgjør 221 MSEK og vil bli rapportert i Clas Ohlsons tredje kvartal-rapport 2017/18. Investeringen vil i utgangspunktet bli finansiert med egenkapital. Samarbeidet med MatHem.se skal utvikles og drives av forretningsområdet Clas Ohlson Sweden.

Barnefamilier største kundegruppe

MatHems salg utgjorde 963 MSEK i 2016, og den største kundegruppen i dag er 30-40 år med barn. P.t. leverer MatHem.se hovedsakelig i Stockholmsområdet, fra Uppsala til Södertälje, samt i Göteborg, Malmö, Lund og Helsingborg i Sverige.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS