Hennig-Olsen Is utvider nå bruken av RELEX til å inkludere salgs- og operasjonsplanlegging samt produksjons- og tidsplanlegging.

Hennig-Olsen Is utvider samarbeidet med RELEX – inkluderer S&OP og avansert produksjonsplanlegging

Hennig-Olsen Is, Nordens eldste iskremprodusent og -distributør, annonserte tidlig denne uken at de utvider samarbeidet med RELEX Solutions.

Siden 2021 har RELEX levert automatiserte etterspørselsprognoser og planlegging for Hennig-Olsen Is’ distribusjonssenter i Norge. Selskapet vil nå utvide bruken av RELEX til å inkludere salgs- og operasjonsplanlegging (S&OP) samt produksjons- og tidsplanlegging. Dette vil gjøres gjennom et pilotprosjekt for å forbedre servicenivået og redusere lagernivået, samtidig som manuelle prosesser reduseres.

Effektivisering og kontroll

Før RELEX brukte Hennig-Olsen Is regneark for å styre balansen mellom etterspørsel og tilbud, og produksjonsplanlegging. Dette var tidkrevende arbeid som krevde mye manuell input og planlegging. Selskapet måtte også erstatte et planleggingsverktøy som var på slutten av sin levetid og skulle fases ut. De trengte en løsning for avansert forsyningskjedeplanlegging, samtidig som planene enkelt kunne integreres i deres ERP- system. Etter å ha fullført det innledende implementeringsprosjektet med RELEX i 2021 bestemte de seg for å utvide samarbeidet for å effektivisere og automatisere disse prosessene. Videre vil det utvidede samarbeidet gi Hennig-Olsen Is synlighet gjennom hele forsyningskjeden, støtte en kontinuerlig planleggingsprosess og koble sammen strategiske planer til gjennomføring. RELEX jobbet sammen med sin strategiske partner Delfoi under implementeringen.

Moderne løsning

– Det suksessfulle samarbeidet med RELEX gjennom hele vårt innledende implementeringsprosjekt gjorde beslutningen om å utvide samarbeidet veldig enkel,» sier Mathias Hennig-Olsen, Supply Chain Manager i Hennig-Olsen Is. – RELEX har gitt oss de avanserte planleggingsmulighetene vi trenger i en moderne løsning som enkelt integreres med vår ERP. Vi er glade for å fortsette å jobbe med RELEX og deres partner Delfoi for å modernisere vår taktiske og operasjonelle forsyningsplanlegging ytterligere.

– Det har vært en glede å jobbe med teamet på Hennig-Olsen Is. Vi ser frem til å fortsette partnerskapet vårt. Å utvide samarbeidet til slags- og operasjonsplanlegging (S&OP) og produksjonsplanlegging var det perfekte neste steg, sier Michael Gylling, Director of Product, CPG i RELEX Solutions. – Vi i RELEX, og våre partnere i Delfoi, er beæret over å ha muligheten til å skape mer verdi for et ledende produksjonsselskap.

Powered by Labrador CMS