LEVERING: Norges Friidrettsforbund vil øke gjenbruket med Helthjem.

Helthjem med ny miljøsatsning

Norges Friidrettsforbund og Helthjem vil ha mindre bruk og kast. - Vi burde bli flinkere, sier Amalie Iuel.

- Samarbeidet med Helthjem er med på å forsterke to viktige områder for oss, sier Steffen Aabel fra Friidrettsforbundets markeds- og kommunikasjonsavdeling.

En undersøkelse i regi av NIF blant norsk idrett i desember 2020 viste at 93 prosent mente at det er viktig med gjenbruk av sportsutstyr. Nå skal Friidrettsforbundet gjøre gjenbruk enklere ved å samarbeide med Helthjem, som henter og leverer pakker fra hjem til hjem over hele landet.

- Dette er et kjempespennende og viktig samarbeid, sier landslagsutøver Amalie Iuel.

- Etter flere sesonger har det hendt at jeg har igjen mye klær til overs. Vi burde bli flinkere til å gjøre gjenbruk enklere. Det er mange der ute som trenger utstyr og jeg er sikker på at det er flere enn oss utøvere som sitter med noe ekstra i boden som andre kunne hatt nytte av, sier hun.

Tar selvkritikk

NIF uttalte i desember at «Resultatene fra undersøkelsen er meget oppløftende for norsk idrett – særlig i en tid hvor utstyrsjag og økte kostnader i barne- og ungdomsidretten har vært en bekymring hos mange.»

- Vi har tatt denne rapporten på alvor og innså at vi ikke gjorde nok for å etterleve tilretteleggelsen av gjenbruk, sier Steffen Aabel fra Friidrettsforundet.

Nå skal Helthjem og Friidrettsforbundet skape et område for hvor man kan selge, bytte og kjøpe brukt - for å øke andelen gjenbruk.

- Økt gjenbruk er miljøvennlig og senker økonomi som barriere for å delta i den organiserte friidretten. Vi må aldri komme dit at vi skaper et miljø med unødvendig utstyrspress og økte kostnader. Nå går vi foran og skaper en digital møteplass for gjenbruk, sier han.

Ikke alltid nytt er best

Helthjem har stort fokus på gjenbruk og har over flere år jobbet med å gjøre levering fra privatperson til privatperson enklest mulig. Dette skal flere benytte seg av:

- Det er ikke alltid nytt er best. Selv leter jeg ofte etter eldre modeller av kastsko på internett. Jeg liker de gamle modellene bedre og de har ofte bedre kvalitet enn nyere modeller, og det gjør ikke noe om de er litt brukt, sier landslagsutøver Eivind Henriksen.

Helthjem ser frem til å starte opp:

- Det er viktig at Friidrettsforbundet går i front for en så viktig miljøsak og vi støtter dette samarbeidet helhjertet. Nå gleder vi oss veldig til å sette i gang og håper initiativet kan gjøre gjenbruk enklere for folk, sier markedskonsulent i Helthjem, Marte Grevle. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS