Life får nye eiere (Ill.foto: Life)

Life-kjeden får nye eiere

Life-kjeden, som er Nordens ledende på helsekost, er i ferd med å få et nytt investeringsselskap som eiere.

Publisert

Investeringsselskapet Fairford Group har blitt enige med Norvestor om å kjøpe Life Europe AB, heter det i en pressemelding.

Life er den markedsledende helsekostkjeden i Norden med 380 butikker, 600 ansatte og 1,2 milliarder kroner i omsetning i Norge, Sverige og Finland.

Fairford investerer i små og mellomstore nisjeselskaper i Sverige og England og har jaktet på handelsselskaper en stund.

Oppkjøpet forventes å bli fullført får årsskiftet, gitt at konkurransemyndighetene gir sin tilslutning.

– Egnet til å håndtere utfordringene

Karl Svozilik, partner hos Norvestor, uttaler:

– I løpet av Norvestors eierperiode har Life blitt bygget opp som den klart markedsledende helsekostkjeden i Norden, og en av de største faghandelskjedene innen helsekost i verden. Vi anser Fairford som godt egnet til å ta seg av både utfordringene og mulighetene som ligger foran Life og helsekostbransjen.

– Fantastisk markedsposisjon

Bengt Dahl, som er sjef hos kjøperen Fairford sier:

– Det føles spennende å ta del i den fortsatte utviklingen av Life som har en fantastisk markedsposisjon og et utrolig sterkt varemerke på det nordiske markedet. Fairford har en sterk finansiell stilling og tidligere erfaring fra detaljhandelen, som vi tror gagner Life som trenger å utvikles fremover i et helsemarked som i dag er mer en livsstil enn en trend. Fairford er glade over å få ønske Life velkommen til familien.

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS