Fasaden på ‘nye’ Bysenteret i Harstad. (Foto: Bysenteret)

Bysenteret i Harstad fylt opp

Bysenteret, med beliggenhet midt i Harstad sentrum, er nå fylt opp på rekordtid etter at Inglot og nylig Wagner etablerte seg som de to siste av i alt 20 butikker. I tillegg består senteret av fire serveringssteder.

Publisert

– Så nå kan vi si oss veldig fornøyd, kommenterer senterleder Rune Torbergsen.

Nye virksomheter

Bysenteret, fra en annen og spissere vinkel, med eierinformasjon: MGS Meierigården Shopping. (Foto: Bysenteret)

Det har skjedd mye det siste året og følgende nye butikker har åpnet i det frenoverte Bysenteret, opplyser Torbergsen:
MGS, Park Lane Fashion, Wayne’s Coffee, KOK – Kjøkken og kaffe, Life Helsekost, Gulating Ølutsalg, Traktøren Kjøkkenutstyr, Herulf K. Mathisen urmakerforretning, Huldra tatovering & piercing, Inglot og Wagner. I tillegg har KappAhl pusset opp og oppgradert sin butikk til et topp moderne butikkonsept, sier Torbergsen.

Rune Torbergsen: – Det renoverte senteret har en butikkmiks som knapt finner sin make. (Foto: Bysenteret)

Et annerledes kjøpesenter

Torbergsen mener det ikke er en tilfeldighet at Bysenteret så snart er kommet i flytsone, i en periode som ellers er preget av stagnasjon og tilbakegang i kjøpesenterbransjen: – Vi har laget et annerledes kjøpesenter som merke- og butikkeiere finner spennende; en butikkmiks som knapt finner sin make.
– Bysenteret satser ikke bare på shopping, men har også et stort fokus på gode serveringssteder – og det å skape opplevelser for våre kunder. Vi ønsker å være en sosial arena og dette var grunnen til at vi tidligere i år valgte å bygge vår egen scene, Bysenteret Scene som skal brukes til å arrangere aktiviteter for både store og små fremover. Vi har også fått opp en klatrevegg for barna.
– I løpet av sommeren skal Aktiv Events, som er et eventbyrå, etablere seg hos oss. Aktiv Events kommer til å tilby blant annet Laser Games og burdagsselskaper. Vi planlegger også å få på plass et ‘Escape Room’ i senteret, opplyser Torbergsen.

Hvedingskvartalet, slik det vil fremstå, med gangbro over til Bysenteret.

Bysenteret bærer sitt navn med rette; lokaliseringen er midt i byen – selve episenteret i Harstad, som Retailmagasinet skrev om i 2017 før den store oppgraderingen startet: – Nå er Bysenteret oppgradert både innvendig og utvendig, det er etablert mange nye, spennende konsepter og senteret ser en stor økning i antall besøk og omsetning.

Harstad Kommune investerer nå 30 millioner kroner i oppgradering av Torvet – eller Rikard Kaarbøs plass – og området rundt, til et av landets fineste bysentrum. (Illustrasjon: Chili)

300 nye parkeringsplasser

– I 2. halvår 2020 skal det stå ferdig 300 nye parkeringsplasser i Hvedingskvartalet. Dette er meget positivt for Harstad sentrum og spesielt gunstig for besøkende til Bysenteret. Parkeringshuset blir liggende i Bysenterets nabobygg og her vil man kunne parkere innomhus og gå tørrskodd rett inn i Bysenteret via en gangbru. Det skal også bygges 2000 kvm næringsareal på gateplan og 50 flotte leiligheter med utsikt over hele byen, sier Torbergsen.

‘Et av landets fineste bysentrum’

– Harstad Kommune er i gang med et stort oppgraderingsprosjekt for Torvet og området rundt. Kommunen skal oppgradere for 30 millioner kroner og uttaler at når prosjektet er ferdig vil området fremstå som universelt utformet med mørk granitt smågatestein med innfelte og lyse kontrasterende granittheller som kontrasterende flater. Under dette nye dekket skal det etableres gatevarme. Det blir ellers etablert infrastruktur og fundamentering for scenerigg samt sykkelparkering, strøm til boder, drikkefontene, WI-FI og nytt lysanlegg. Dette er virkelig lovende for sentrum og veien videre, avslutter Torbergsen.

Powered by Labrador CMS