Ill. MK Illumination
Ill. MK Illumination

Stjerneklar julegate i Kirkenes

Den nystiftede Handels- og Serviceforening Sør-Varanger (HSSV) har stilt seg i bresjen for å ruste opp gågata i Kirkenes, i den forestående julesesongen ‘en stjerneklar julegate’.

Publisert

Utformingen skjer i tråd med resultatet av en folkeavstemning i september hvor 1600 av byens innbyggere deltok for å bestemme hvordan den gode, gamle julegata skal se ut. Halvparten gikk for nettopp alternativet ‘stjerneklar’, opplyser Kristine Balsvik Ramberg, senterleder for AMFI Kirkenes og styremedlem i HSSV til Sør-Varanger Avis (SVA). De to andre alternativene var lys i form av hjerter, enten i gult eller rødt. Senterlederen er naturlig nok storfornøyd med oppslutningen om avstemningen.

Kristine Balsvik Ramberg, senterleder for AMFI Kirkenes og i styret for HSSV. Hun er storfornøyd med oppslutninga rundt konkurransen.

Hun opplyser at den bokstavelig talt lysende julegata er muliggjort med et bidrag på 360.000 kroner fra Sparebank 1s avsetning til ‘Samfunnsløftet’. Banksjef Per Olaf Persen har fremholdt overfor SVA at julegata er ‘midt i blinken i arbeidet for å skape et attraktivt lokalsamfunn for både innbyggere og tilreisende’ og at det er ‘fint med en ordentlig julegate som lyser opp sentrum’.

HSSV planlegger stor julegateåpning i november, opplyser Kristine Balsvik Ramberg.

MK Illumination har bidratt med utkastene til den lysende julegata.

Powered by Labrador CMS