Gunerius ligger midt i Oslo sentrum mellom Grønland og Oslo S. (Foto: OsloWiki/Marthe Glad)
Gunerius ligger midt i Oslo sentrum mellom Grønland og Oslo S. (Foto: OsloWiki/Marthe Glad)

Planlegger ‘nye’ Oslo City

Rett over gaten fra Oslo City, med Gunerius i sentrum, kan det komme et helt nytt kvartal som kan bli den største utbyggingen i Oslo av sitt slag. Planene har tidligere blitt omtalt som ’nye’ Oslo City.

Publisert


– Vi tror dette prosjektet blir en fantastisk berikelse for byen. Dette området trenger virkelig et løft, sier Ole-Christian Hallerud, konserndirektør for eiendomsutvikling i Thon Eiendom, til Dagens Næringsliv.

Gunerius-kvartalet

I det såkalte Gunerius-kvartalet har nemlig Thon Eiendom planer om en kombinasjon av handel, servering, hotell, bolig og kanskje også en kino. I planforslaget legges det også opp til en skybar på taket av Oslo.

Bygningsmassen på rundt 100.000 kvadratmeter har en stjerneform.

– For oss vil dette være det største enkeltprosjektet av denne karakteren.

Urbant handelsområde

Gunerius fremstår i dag som et senter der tiden har stått stille noen tiår, men Thon ønsker å rive det meste av dagens bygninger som ikke er underlagt vernebestemmelser og lage et helt nytt handlekvartal.

(Kilde: Dagens Næringsliv/dn.no)

Gunerius har i over 150 år vært plassert midt i Oslos beste handlestrøk. Kjøpesenteret ble overtatt av Olav Thon Eiendomsselskap ASA 1. januar 1991 og i 1992 utvidet med ca. 2.400 kvm i første etasje og ca. 400 kvm. i andre etasje med plass til 150 parkeringsplasser på taket. Denne utbyggingen har gjort Gunerius til en gjennomgående handlegate fra Storgaten til Oslo City og Spektrum. (Kilde: aktivoslo.no)

Powered by Labrador CMS