Anne-Cecilie Kaltenborn: – Videreføringen rammer arbeidsplasser i norsk dagligvarehandel og næringsmiddelindustri. (Foto: NHO Service og Handel)

– Fortsetter å sponse svensk dagligvarehandel

– Dette statsbudsjettet bidrar dessverre ikke til å dempe den massive grensehandelen, sier Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

Publisert

Kaltenborn viser i en pressemelding til at Regjeringen viderefører avgiftshoppet på norskprodusert drikke fra 2018 i forslaget til statsbudsjett for 2020.

Grensehandelen har økt kraftig siden det særnorske avgiftshoppet, og det er ingen grunn til å tro at denne trenden vil snu når Regjeringen ikke bidrar, konstaterer hun.

SSBs grensehandelsstatistikk for 2. kvartal 2019 viser at nordmenns grensehandel fortsetter å øke. Isolert sett var veksten i 2. kvartal 2019 mot 2. kvartal 2018 + 7,4 % i verdi og en økning i antall turer på hele + 31,4 %.

På årsbasis vokste handelen på dagsturer til utlandet med 1,5 mrd (+ 9,9 %) fra 15,1 til 16,1 mrd kr og antall dagsturer med + 13,9 % til 9,2 millioner turer årlig.

– Videreføringen rammer arbeidsplasser i norsk dagligvarehandel og næringsmiddelindustri. Det er vanskelig å forstå at ikke Regjeringen ser denne sammenhengen, sier Kaltenborn.

Powered by Labrador CMS