Slik vil fasaden på Parketten Handelshus fremstå når bygget er ferdig oppgradert og rehabilitert. (Illustrasjon: Brumunddal Næringspark)

Parkettfabrikken blir handelshus

Butikker med Rema 1000 i spissen inntar nå den tidligere parkettfabrikken midt i Brumunddal. Parketten blir navnet på handelshuset.

Publisert

– Det lille handelssenteret vi er i ferd med å etablere, er på totalt 8000 kvadratmeter, i lokalene som tidligere huset Langmoen Parkettfabrikk, opplyser eiendomsforvalter Henriette Høva i Brumunddal Næringspark til Retailmagasinet.

Supplement til Mølla

– Det blir nå en total rehabilitering av hele bygget. Leieavtale er etablert med Rema 1000 som flytter inn i årsskifte 2017/2018 og vi er i positiv dialog med flere aktører, sier Høva. Parketten skal være et supplement til Mølla Kjøpesenter som allerede er etablert i Brumunddal, ikke en konkurrent. I Parketten satser vi på aktører som krever litt større areal, gjerne rundt 1500 kvm og mer.

Beliggenheten er unik med avkjørsel direkte fra E6, rett ved togstasjonen og midt i Brumunddal sentrum. I tillegg er det godt med parkeringsareal, både utvendig og innvendig. Det vil også på sikt bygges urbane leiligheter på øvre del av tomten opp mot Brumunddal sentrum.

Rehabiliterer 40 år gammelt bygg

Adm. dir. Per Kristian Lundquist i Brumunddal Næringspark beskriver Parketten i et intervju med Hamar Arbeiderblad: – Vi skal løfte et bygg fra 1970-tallet til 2017-nivå. Det er et ganske omfattende løft. Det var helt andre teknisk krav den gang bygget ble reist, sier Lundquist.

Innvending er alt revet og klargjort til bygging av nye forretningslokaler. Arbeidet med varemottak og taket er også godt i gang: – Ombyggingen vil foregå i to faser, sier Lundquist.

Første fase er klargjøring av lokalene til Rema 1000, fasader, parkeringskjeller og utomhusanlegget.

I siste fase er klargjøring av øvrige butikklokaler i både første og andre etasje.

Multi-Bygg AS i Brumunddal er engasjert som generalentreprenør for prosjektet.

Full fart i Brumunddal

Henriette Høva nytter også anledningen til å reklamere for den nye given i Ringsaker generelt og Brumunddal spesielt: – I tillegg til vårt handelssenter Parketten, er en utvikling av Mjøsparken nede ved Mjøsa på gang med en ny flott bystrand, og Arthur Buchard skal som kjent bygge verdens høyeste trehus I Brumunddal. Mye spennende, i tillegg til alt som skjer i Brumunddal sentrum med boligbygging og satsing på næringslivet.

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS