I koronatiden er blitt viktig å velge gulv som tåler å bli spritet.

Velg gulv som tåler sprit og klor

Sprit og klor gir gulv juling. Lars Adrian Nilsson i Tarkett påpeker at det nå i koronatiden er blitt viktig å velge gulv som tåler å bli spritet. Tester viser at det er stor forskjell på hvor mye ulike gulv tåler.

Publisert

– Noen gulvbelegg tåler kjemikalier dårligere enn andre og blir misfarget, sier Nilsson.

Derfor velger flere kunder nå dyrere gulv av høyere kvalitet som tåler å bli spritet og kloret.

Av smittevernhensyn brukes det mange forskjellige typer sprit, skum og gel. Desinfeksjonsmiddel inneholder også klor. Nilsson forklarer at kjemikaliene skal ha som effekt at den trekker inn i huden.

– Da vil den også trenge inn i den porete overflaten i gulvet. Slike kjemikalier har en blekende effekt på gulvbelegget, hvis kvaliteten er for svak, sier han.

Tarkett sine gulv tåler den ekstra belastningen.

– Selv om det brukes mer kjemikalier enn før, har vi overraskende små problemer med merker og misfarging, forteller Nilsson.

Tarkett er i større grad blitt rådgivere etter at pandemien slo inn. Nilsson oppfordrer til større fokus på riktig renhold.

– Det er viktig å lese FDV'er og forså hvordan ting skal holdes vedlike, sier han.

Homogene vinylgulv av høy kvalitet selges det nå mer av.

– Id Ultimate er et klikkvinylgulv som er svært slitesterkt. Det tåler i likhet med homogene vinylgulv kjemikalier godt, bedre enn mange andre gulv på markedet. Det har god trinnlydsdemping og er beregnet for å ligge i et offentlig miljø, sier Nilsson.

Kundene ser forbi pandemien.

– Valg av bedre gulv vil fortsette også etter Covid-19, avslutter Lars Adrian Nilsson.

Powered by Labrador CMS