Senterleder Elisabeth Lohk er både stolt og glad når Gulskogen gjenåpner etter to år med byggearbeider.

Gulskogen gjenåpnes etter to år med ombygging

Denne uken er det gjenåpning av et oppgradert Gulskogen Senter etter to års ombygging. De har benyttet anledningen til å forbedre butikkmiksen og tilpasse senteret for fremtiden.

Av Odd Henrik Vanebo

– Endelig står Gulskogen ferdig etter to år med ombygging, sier en meget tilfreds senterleder, Elisabeth Lohk, til Retailmagasinet.

De er glade for at de nå kan sette sluttstrek etter en lang byggeperiode siden november 2018 da de måtte stenge 12.000 kvadratmeter på senteret i Drammen.

– Hele dette arealet er renovert fra gulv til tak, vegger er flyttet, gulv er lagt og en ny flott handlegate vil inneholde 20 nye butikker – enten butikker som har flyttet tilbake, inn igjen eller også nye butikker som har kommet til Gulskogen senter. Da vi først kom i den situasjonen som vi gjorde, fikk vi muligheten til å gjøre en god del endringer og ikke minst forbedre butikkmiksen og tilpasse senteret for fremtiden, sier Lohk.

Fredrik & Louisa er en god eksponent for Gulskogen Next Level.

At det er kommet flere nye butikker på senteret har fått andre leietakere til å renovere og pusse opp og komme med sine nye konsepter.

– Så en god del flyttinger er også blitt utført i perioden, og det har medført endringer og ombygginger, men det blir veldig fint, sier Lohk.

Over 20 butikker vil denne uken ha flyttet inn i nye lokaler. En ny toalett-sone for kunder og ansatte er på plass, og de har gjort utbedringer også i resten av senteret slik at de er klare for å møte fremtiden.

I tillegg har de bygd om uteområdet med torg og flere sykkelparkeringer, samt lagt nytt gulv og lys i parkeringshuset i første etasje.

Gulskogen Next Level

– Etter en så lang periode som har krevd så mye av så mange, er vi stolte og glade for å kunne ønske velkommen til Gulskogen Next Level – altså Gulskogens nye nivå, sier senterlederen.

Hun forteller at byggeperioden har gått veldig bra.

– Vi har virkelig stått sammen. Jeg beundrer våre kunder, leietakere, ansatte, naboene våre og vår entreprenør, Betonmast, for at vi har klart å gjennomføre alle arbeider både ute og inne på en så god måte, med de endringene og forstyrelsene det har medført. Alle har vært positive og samarbeidsvillige hele veien, selv om det også har vært tøffe dager, sier senterlederen.

Selv om det ikke ble en grandios gjenåpning, har kundene fått oppleve Gulskogen Next Level.

«Covid-19 gjorde oss sterkere»

– Da vi nærmet oss siste innspurt av byggeprosjekt, kom Covid-19. Det var som å ta pusten ut av oss alle, men som kanskje har gjort oss enda sterkere sammen. Jeg er stolt av eiere som satset og ville at vi skulle bygge ferdig, og en varehandel som stod på og viste en dugnadsånd som vi ikke har sett maken til. Så klarte vi å holde planen, ja til og med å bli ferdig før planlagt sluttstrek, konstaterer Lohk fornøyd.

De drømte om en stor åpning, men Covid-19 tas på alvor, og med de smitteverntiltakene og -rådene som er gitt i Norge, kan de ikke invitere til fest.

– Vi må ivareta sikker og trygg handel for våre kunder i tillegg til å ivareta arbeidsplassen for så mange fantastiske mennesker på en god måte, understreker senterlederen.

Arbeidet ferdigstilles innen 15. oktober, butikkene åpner fortløpende og de planlegger en ‘Silent Opening’ hvor hovedfokus er å re-åpne på en trygg og god måte.

Eierne av Gulskogen har satset etter først å ha opplevd problemer med grunnforholdene og så få en pandemi midt i ombyggingen.

– Vi vil over en lengre periode fortelle våre kunder om alle våre nye butikker, samtidig som vi skal ivareta og fremheve alle de butikkene og ansatte som under hele byggeperioden har vært tålmodige og gjort handleopplevelsen for våre kunder til en god og fin opplevelse under de forholdene som har vært her. Det har vi fått mange gode tilbakemeldinger på fra våre kunder på at de har opplevd, sier Lohk.

Hun synes at det er spennende å få tilbake etterspurte butikker som Meny og Elkjøp og ikke minst at det igjen skapes mange nye arbeidsplasser på Gulskogen.

– Det er akkurat ti år siden vi stod ferdig med ombygd senter i 2010. Det høstet vi mye av, og nå er vi klare til å ønske kundene velkommen til et oppgradert og flott senter for mange år fremover, avslutter senterleder Elisabeth Lohk.

Powered by Labrador CMS