Apotekets profil som nå også er å finne i Nordby. (Foto: Johan Töpel/Apoteket AB)
Apotekets profil som nå også er å finne i Nordby. (Foto: Johan Töpel/Apoteket AB)

Svensk apotekkjede satser på norsk grensehandel

I dag åpner Apoteket sitt andre grensehandelsapotek, nå på kjøpesenteret i Nordby. De tar norske resepter og er først ute i bransjen med rullebånd i kassa.

Publisert

Apoteket Nordby ligger fire kilometer fra Svinesundbroen, og er det andre grensebutikkapoteket i regionen. Sortimentet er tilpasset de lokale forholdene med mange kunder fra Norge, skriver selskapet i en pressemelding.

Tidligere i år åpnet Apoteket et helt nytt grenseapoptek i Töcksfors i Värmland.

– Vi ser frem til å kunne hjelpe alle i Nord-Bohuslän med medisiner, men også til å kunne gi våre norske gjester alle apotekproduktene de kan kjøpe billigere hos oss, sier Hilde Strand, sjef for Nordby-apoteket.

Apoteket vil ha en stor avdeling for egenomsorg med eksponering av varer som er spesielt attraktive for alle gjester fra vest.

Først med rullebånd

Apoteket Nordby vil også være først ute med rullebånd i kassa av samme type som tradisjonelt brukes i dagligvarehandelen.

Apoteksjefen Hilde Strand er selv norsk, og flere av de syv andre ansatte er også opprinnelig norske. Blant de ansatte er det imponerende språkferdigheter som, i tillegg til svensk, norsk og engelsk, kan kunder også få hjelp på kurdisk, albansk, tysk, italiensk, arabisk, persisk og russisk.

Tar norske resepter

Apoteket har også muligheten for norske kunder å skaffe medisiner hvis de har papirresepter. Det er også mulig å få tak i medisiner og andre apotekprodukter med ekspresslevering, fremgår det av pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS