Senterleder for Amfi Kirkenes, Kristine Balsvik Ramberg: – Når grensa åpner igjen, vet vi ikke.
Senterleder for Amfi Kirkenes, Kristine Balsvik Ramberg: – Når grensa åpner igjen, vet vi ikke.

Savner russiske kunder i Kirkenes

Koronakrisen slår ulikt ut geografisk. I Kirkenes er grensehandelen omvendt, og endel butikker merker at russerne er borte.

Publisert

Av Odd Henrik Vanebo

– Kirkenes skiller seg ut fra andre byer i Norge fordi vi har en stor andel gode russiske kunder, og de er nå er helt fraværende.

Det opplyser Kristine Balsvik Ramberg, senterleder ved AMFI Kirkenes, til Retailmagasinet.

Varierende påvirkning

– Det er svært varierende hvor stor innvirkning stengte grenser mot Russland har hatt for de enkelte butikkene, men klart for mange har det hatt stor betydning. Enkelte butikker har ‘russisk omsetning’ på godt over 30 prosent. Når grensa åpner igjen, vet vi ikke, og vi velger heller å fokusere på å gi gode handleopplevelser for våre lokale kunder. Og håpe på at norske turister finner veien helt opp til det vakre nordøst i sommer, sier Kristine Balsvik Ramberg.

Bøtelagt etter kjøpesenterbesøk

Nylig hadde NTB en nyhetsmelding om at to russere fikk ‘coronabot etter tur på kjøpesenter’. Episoden er ukjent for senterledelsen på AMFI Kirkenes:

– Slike episoder har aldri vært noe problem for oss. Det er strenge regler på hvem som får passere over Storskog, sier Kristine Balsvik Ramberg.

Powered by Labrador CMS