Ved Abisko, Riksgränsen i det nordvestlige Sverige er de første skritt tatt for å etablere grensehandel.
Ved Abisko, Riksgränsen i det nordvestlige Sverige er de første skritt tatt for å etablere grensehandel.

Planlegger ny grensehandel i Kiruna

Industrisamhället Vägrenen AB, et datterselskap av investeringsselskapet Fastator AB, ønsker å etablere et nytt grensehandelssted ved Riksgränsen i Kiruna.

Av Odd Henrik Vanebo

Det melder P4 Norrbotten. Selskapet har søkt om såkalt ‘planvarsel’ for en lokalisering vis-à-vis tollstasjonen ved Riksgrensen, ned det formål «å drive grenseoverskridende handel».

I søknaden opplyses det at den nye grensehandelen skal romme mathandel, faghandel, restaurant, eventuelt også medarbeiderboliger og hotell.

Norrbottens-Kuriren skriver at det dreier seg om et butikkareal på 3.800 kvadratmeter, og ifølge avisen er kommuneledelsen positiv, uten at de på nåværende tidspunkt vet mer om investeringen:

– Jeg er veldig positiv og håper at det skal skje. Jeg har ikke hatt noen kontakt med selskapet, men vil absolutt ha det i nærmeste fremtid, sier Gunnar Selberg, kommunalråd i Kiruna.

Selberg avstår fra å kommentere saken overfor Retailmagasinet. Joachim Kuylenstierna, VD i Fastator, avstår likeså fra å gi en kommentar, etter alt å dømme fordi prosjektet ennå er i en så tidlig fase at det ikke engang er etablert kontakt med Kiruna kommune.

Det er allerede en viss grensehandel i regionen: en Ica-butikk på grensen, Coop i Katterjåkk og Godisfabrikken i Abisko, som alle tre har vært hardt rammet av grensestengningen som følge av koronarestriksjonene, men som nå gleder seg over at grensen i Noorrbotten i dag åpnet igjen.

Powered by Labrador CMS