Ved å kjøpe brukte klær reduseres klimafotavtrykket betraktelig.
Ved å kjøpe brukte klær reduseres klimafotavtrykket betraktelig.

Stormberg lanserer bruktbutikk

Stormberg gjør det mulig å kjøpe og selge brukt Stormbergtøy i egen nettbutikk. Målet er mer gjenbruk og lenger levetid for klærne.

Publisert
Stormberg vil legge til rette for at turtøyet kan brukes igjen og igjen.
Stormberg vil legge til rette for at turtøyet kan brukes igjen og igjen.

– Hvert år kastes det alt for mye klær i søpla. Vi vet at klærnes levetid er viktig i et bærekraftperspektiv og med bruktbutikken ønsker vi å legge til rette for at turtøyet vårt kan brukes igjen og igjen, sier daglig leder i Stormberg, Hege Nilsen Ekberg.

Nordmenn har i gjennomsnitt 359 klesplagg i skapet, og hvert femte klesplagg blir aldri eller sjelden brukt, ifølge rapporten «Klesforbruk i Norge». De siste årene har stadig flere forbrukere fått øynene opp for bruktsalg. Ved å kjøpe brukte klær reduseres klimafotavtrykket betraktelig.

– I Stormberg kompenserer vi for alle klimagassutslipp knyttet til klær vi produserer, men kjøp av klimakvoter er ikke nok. Målet vårt er å gjøre enda mer, og vi jobber hele tiden med utvikling der bærekraft er i fokus. Vi ser mange spennende muligheter, blant annet i sirkulærøkonomien, sier Nilsen Ekberg.

Først i Europa med panteordning på klær

For 12 år siden ble Stormberg den første turtøyprodusenten i Europa som startet med panteordning for brukt turtøy. Alle turtøyprodusentens klær kommer med en egen pantelapp på vaskelappen der det står hva man kan få tilbake dersom man leverer plagget i en av Stormbergs butikker. Tøyet som kommer inn går til Fretex eller Svenske Røde Kors for gjenbruk og gjenvinning.

– Bruktbutikk er noe vi har planlagt lenge, og etter at vi fikk oppgradert plattformen til nettbutikken vår er den nå klar til bruk. Bruktbutikken vil bli et springbrett for flere spennende prosjekter i tiden fremover, sier Ekberg Nilsen.

Bruktbutikken vil fungere som en markedsplass for salg og kjøp av brukt Stormbergtøy, der selve transaksjonen og formidlingen skjer mellom privatpersoner. Stormberg vil overvåke og forhåndsgodkjenne alle salgsinnlegg.

Powered by Labrador CMS