Ingrid Staveland Reppe
– Salget har gått overraskende bra, sier Ingrid Staveland Reppe som er prosjektleder for byggevareutsalget.

Vellykket testsalg av brukte byggevarer

Ombruksenter ved Hamar merker stor interesse for brukte byggevarer. Brukte dører, vinduer, vasker, trevirke, spiker, skruer og isolasjon er en del av varene kundene kaster seg over på Sirkula denne sommeren.

Publisert

I slutten av juni startet Sirkula IKS på Hamar et pilotprosjekt for salg av brukte byggevarer på sitt ombrukskjøpesenter, Resirkula. Utsalget er en del av et forprosjekt for ombruk av byggevarer som det offentlige renovasjonsselskapet har sammen med det private avfallsselskapet Østlandet Gjenvinning.

Sirkula
Tre konteinere fylt av brukte byggevarer skaper interesse hos Resirkula ved Hamar.

Privatpersoner leverer

Om Resirkula

Resirkula åpnet i 2020, og er Norges første ombrukskjøpesenter.

Senteret består av ulike konseptbutikker som tilbyr varer som sportsutstyr, elektronikk, barneutstyr, møbler og interiør. De selvstendige butikkene får varene sine fra gjenvinnings­stasjonene til Sirkula.

Fagfolk ser over varene, vasker og eventuelt reparerer før de legges ut for salg i butikk.

Flere av butikkene tilbyr også tjenester innen reparasjon og redesign.

Senteret har i tillegg en kafé som drives av arbeidsinkluderings­bedriften Mjøsanker.

Prøveutsalget består av tre konteinere og et uteareal. Varene er levert av privatpersoner på gjenvinningsstasjonen i kretsløpsparken, som ligger vegg i vegg med ombrukskjøpesenteret. Flere av varene som kommer inn er ubrukte. Varesortimentet varierer hver dag, avhengig av hva som blir levert på gjenvinningsstasjonen. Blant annet blir det levert inn mye isolasjon, trevirke, skruer og spiker, dører og vinduer, vasker og fliser, for å nevne noe. Her er det noe for enhver hobbysnekker.

– Det er enorme mengder varer som har blitt levert. Ting som egentlig skulle ha blitt kastet, men som nå kan få et nytt liv hos en ny eier. Responsen fra kunder som har handlet har vært svært positiv. Tilbudet har vært savnet på senteret, sier Maria Sætersdal Remøe som er leder for Resirkula.

Overraskende bra salg

– Salget har gått overraskende bra. Det fylles stadig på med varer. Prisene er en god del lavere enn for tilsvarende nye varer, så her kan man gjøre noen skikkelige kupp, sier Ingrid Staveland Reppe, prosjektleder for byggevareutsalget.

Prøveutsalget er ubemannet og kjøp gjøres gjennom Vipps.

– Vi kjører dette småskala prøveprosjektet gjennom sommeren. Vi vil dermed kunne gjøre oss noen verdifulle erfaringer om hva som fungerer og ikke når man skal drive et slikt konsept. Håpet er at vi på sikt kan tilby brukte byggevarer til både private og næringskunder i mye større skala, avslutter Reppe overfor Retailmagasinet.

Forprosjektet har mottatt støtte av Innlandet Fylkeskommune gjennom støtteprogrammet Grønn framtid Innlandet.

Sirkula
Byggevarene leveres inn fra innbyggerne på Hedmarken på gjenvinningsstasjonen.
Powered by Labrador CMS